22.2 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
22.2 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

Banii pentru taxe și impozite se duc pe amenzi, la Târgu Frumos

horacredit.ro/
creditfix.ro
vivacredit.ro
creditprime.ro
fashiondays.ro
oferta.oceancredit.ro
answear.ro
elefant.ro
elefant.ro

Ultimele știri

Dacă în Paşcani şi Hîrlău taxele şi impozitele locale se încasează abia de lunea viitoare, la Târgu Frumos Primăria a deschis caseriile încă din prima zi de lucru a anului. Astfel sute de contribuabili au venit să îşi achite datoriile către bugetul local pentru a beneficia de bonificaţia de 10%.

Totuşi reprezentanţii Primăriei întâmpină dificultăţi în ceea ce priveşte interpretarea normelor noului cod de procedură fiscală. Primarul oraşului, Ionel Vatamanu spune că aşteaptă clarificări în legătură cu o prevedere conform căreia din banii încasaţi de la populaţie ar trebui achitate mai întâi amenzile restante apoi taxele şi impozitele. Edilul spune că, dacă va fi obligat să procedeze aşa vor scădea cel mai probabil încasările la bugeul local deoarece oamenii nu au de unde să plătească în acelaşi timp amenzile şi taxele.

La Târgu Frumos taxele şi impozitele au rămas aceleaşi că şi cele de anul trecut doar cu câteva excepţii. Primarul se aşteaptă să încaseze mai mult cu 100 mii lei din impozitele pe terenuri conform noilor reglementări ale codului fiscal.

De asemenea la sfârşitul lunii ianuarie urmează să fie aprobat proiectul de buget şi lista de invesţii pt anul în curs. Documentele vor fi publicate pe site-ul instituţiei şi urmează să fie organizată o dezbatere publică până pe data de 28 ianuarie când va avea loc şedinţa.
Administraţia locală a început anul cu un excedent de peste 2 mil. de lei, bani care ar urma să fie folosiţi pentru investiţii.

Menţionăm că în anul 2015 în oraşul Târgu Frumos au fost făcute investiţii pentru reabilitarea străzilor şi cailor pietonale din localitate, anveloparea blocurilor şi  modernizarea parcului central.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
22.2 ° C
22.4 °
21.2 °
87 %
1.6kmh
22 %
vin
30 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
26 °
mar
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI