11.3 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Banii pentru epurare ajung în conturile regiei de termoficare

Situaţie complicată pentru operatorul local de apă şi canalizare. Pe lângă lipsa de bani pentru a achita factura la curent electric şi neînţelegerile cu Apa Vital lovitura de graţie vine chiar de la regia păşcăneană de termoficare, aflată tot în subordinea Consiliului Local Paşcani.
Conturile Prest Serv Apa au fost blocate la solicitarea RAGCL pentru plata unei datorii de peste 640.000 de lei. Din acest motiv executorul judecătoresc a cerut celor care datorează bani societăţii din Paşcani să îi depună direct în conturile regiei de termoficare. Până acum s-au strâns doar 10.000 de lei în urma unei plăţi efectuată la sfârşitul anului trecut.
Recuperatorii au ajuns şi la operatorul judeţean Apa Vital Iaşi care datorează societăţii de apă şi canalizare din Paşcani peste 2 milioane de lei pentru serviciile de epurare. Societatea a fost somata să nu facă plăti directe în conturile Prest Serv Apa până când nu va fi achitata întreaga datorie. Cum banii erau aşteptaţi pentru plata salariilor şi achitarea facturilor restante, dar nu au fost achitaţi pentru că nu a fost semnat contractul, acum, o parte din ei se vor ajunge direct în conturile RAGCL. Asta înseamnă ca operatorul din Paşcani trebuie să găsească alte soluţii pentru a putea funcţiona în continuare. Conducerea RAGCL spune că s-a înţeles cu Prest Serv Apa că datoria să fie achitata în rate dar reeşalonarea trebuie aprobată mai întâi de Ministerul Finanţelor acolo unde regia are de dat peste 100 de miliarde de lei vechi.
Menţionăm că între cele două societăţi aflate în subordinea Consiliului Local Paşcani au apărut probleme în urma neplăţii unor facturi, problema fiind tranşata în instanţele de judecată. RAGCL foloseşte staţiile de hidrofoare pentru pomparea apei reci şi cele calde în apartamentele de la bloc.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow