9.5 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Banii încasaţi din taxa de salubritate, insuficienţi pentru plata operatorilor

Legislativul păşcănean s-a întrunit în şedinţă extraordinară vineri începând cu ora 10.00. Pe ordinea de zi au fost două proiecte de hotărâre. Primul dintre ele, pentru îndreptarea unei erori materiale prin care au fost preluate în lista de investiţii două amendamente ale opoziţiei.

A urmat o rectificare bugetară prin care s-a hotărât alocarea a 600 000 lei societăţii locale de salubritate. Deocamdată Primăria va achita doar factura restanta de aproape 270 000 lei iar restul banilor, în functie de încasările din taxa strânsă de la persoanele fizice şi juridice.

Managerul societăţii a explicat că în perioada verii au fost colectate cantităţi mari de gunoi şi că mai ales societăţile nu achita la timp taxa de salubritate.
Un consilier din opoziţie, a cerut conduceri societăţii să nu mai dea anunţuri alarmante că încetează preluarea gunoiului, dacă are de încasat de la Primărie o singură factura restantă. Mai mult, Claudiu Bodoasca a atras atenţia că din taxa de salubritate încasată în avans trebuie achitate şi facturile pentru noul operator că va intra din luna octombrie.

În replică şeful salubrităţii a spus că sumele de încasat de la Primărie sunt mult mai mari, de peste 820 000 lei, care vor ajunge imediat la scadenţă şi că are nevoie de bani pentru plata salariilor restante şi a datoriilor.

Menţionăm că de la începutul lunii octombrie a.c. serviciile de colectare şi transport a gunoiului menajer vor fi preluate de operatorul regional.

În momentul de faţă se fac probe la staţia de transfer de la Ruginoasa. Societatea locală de salubritate va rămâne doar cu maturatul stradal o parte din salariaţi urmând să fie preluaţi de noul prestator.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI