More

  Bani pentru o nouă monografie despre Târgu-Frumos

  Array

  Oraşul Târgu-Frumos va avea, cel mai probabil, în vara anului viitor o nouă monografie a localităţii. Va fi o lucrare vastă, de circa 700-800 de pagini, pentru care din bugetul local vor fi daţi 30.000 de lei. O echipa formată din profesori de istorie şi geografie de la instituţii cu renume din Iaşi, vor lucra la această carte. Proiectul a fost iniţiat de profesorul universitar Dumitru Boghian.

  Aleşii locali de la Târgu-Frumos au votat în ultima şedinţa de Consiliu Local, ce a avut loc joi, 27 iulie, finanţarea unui proiect privind realizarea Monografiei Oraşului. Profesorul universitar, Dumitru Boghian, a făcut această solicitare către administraţia locală. Lucrarea va conţine detalii despre toate epocile devenirii istorice ale localităţii şi pentru acest lucru este necesară o documentare vastă.

  Deşi în expunerea de motive, este cerută suma de 30.000 de lei, aleşii au aprobat deocamdată doar 20.000 de lei, restul urmând să fie daţi la începutul anului viitor.

  Suma este necesară pentru deplasările la diferite arhive din Iaşi, Roman sau Bucureşti pentru adunarea de informaţii, pentru echipamente tehnice, taxe de fotografiere prin biblioteci şi multe altele.
  Potrivit celor documentelor, termenul de finalizare a proiectului este vara anului 2018. Atunci va fi adus în faţa aleşilor un manuscris, de circa 700-800 de pagini.

  Menţionăm că în prezent, au mai fost tipărite câteva cărţi despre Târgu-Frumos, printre care “Monografia comunei Târgu-Frumos” scrisă de părintele Neculai Dărângă şi tipărită în 1916 şi “De la lume adunate…despre Târgu-Frumos” de profesorul Dan Fripis, în 2009.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor pentru firmele din turism și HORECA

  Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor pentru firmele din turism și HORECA. Este vorba de un ajutor în valoare de 20% din pierderile suferite în 2020, comparativ cu anul 2019. //

  Schimbări pe platforma națională de vaccinare. Ce informații noi au apărut

  Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă, joi seară, că platforma de programare a fost optimizată şi arată poziţia în lista de aşteptare şi capacitatea de vaccinare. //

  Obligativitatea întocmirii fișei postului, a condicii de prezență și a regulamentului intern va fi eliminată pentru anumite firme

  Obligativitatea întocmirii fișei postului, a condicii de prezență și a regulamentului intern va fi eliminată pentru anumite firme. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet