9.1 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021
Array

Bani pentru o nouă monografie despre Târgu-Frumos

Oraşul Târgu-Frumos va avea, cel mai probabil, în vara anului viitor o nouă monografie a localităţii. Va fi o lucrare vastă, de circa 700-800 de pagini, pentru care din bugetul local vor fi daţi 30.000 de lei. O echipa formată din profesori de istorie şi geografie de la instituţii cu renume din Iaşi, vor lucra la această carte. Proiectul a fost iniţiat de profesorul universitar Dumitru Boghian.

Aleşii locali de la Târgu-Frumos au votat în ultima şedinţa de Consiliu Local, ce a avut loc joi, 27 iulie, finanţarea unui proiect privind realizarea Monografiei Oraşului. Profesorul universitar, Dumitru Boghian, a făcut această solicitare către administraţia locală. Lucrarea va conţine detalii despre toate epocile devenirii istorice ale localităţii şi pentru acest lucru este necesară o documentare vastă.

Deşi în expunerea de motive, este cerută suma de 30.000 de lei, aleşii au aprobat deocamdată doar 20.000 de lei, restul urmând să fie daţi la începutul anului viitor.

Suma este necesară pentru deplasările la diferite arhive din Iaşi, Roman sau Bucureşti pentru adunarea de informaţii, pentru echipamente tehnice, taxe de fotografiere prin biblioteci şi multe altele.
Potrivit celor documentelor, termenul de finalizare a proiectului este vara anului 2018. Atunci va fi adus în faţa aleşilor un manuscris, de circa 700-800 de pagini.

Menţionăm că în prezent, au mai fost tipărite câteva cărţi despre Târgu-Frumos, printre care “Monografia comunei Târgu-Frumos” scrisă de părintele Neculai Dărângă şi tipărită în 1916 şi “De la lume adunate…despre Târgu-Frumos” de profesorul Dan Fripis, în 2009.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Suspiciuni privind angajarile de la Spitalul de Urgenta Pascani. Primarul Pintilie: Primesc mesaje pe WhassApp, si interventii pe linie de partid…. Nu ne ocupam...

Declaratii socante din partea edilului municipiului Pascani cu privire la concursurile de angajare pentru completarea schemei...

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

 În atenția persoanelor fizice/juridice din Municipiul Pascani SC CLP ECOSERV SRL, cu sediul social in Municipiul Pascani,...

Proiect de Regulament, atentat la liberatea presei. Jurnaliștii care nu scriu cum vrea primarul Pintilie, nu vor fi acreditați -DOC

Jurnalistii care nu prezinta informatiile exact asa cum au fost ele furnizate de reprezentantii Primariei si care...

Raport la un an de mandat. Primarul se plange ca nu a putut sa faca, din cauza salariatilor

Peste cateva saptamani de zile, pe 28 octombrie a.c se implineste un an de zile de cand...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI