27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

Bani pentru împăduriri

Proprietarii de terenuri ar putea lua de la stat pana la 6.000 de euro pe hectar, in cadrul unui nou program pentru cresterea suprafetelor forestiere. Mai exact, cei care doresc sa planteze copaci pe suprafete mari, primesc sprijin financiar, atat pentru infiintarea padurii cat si pentru intretinerea acesteia. Termenul de depunere a dosarelor este pana pe 31 martie.

 

Fermierii din comunele din preajma Pascaniului primesc bani de la stat pentru plantarea de copaci pe suprafete mai mari. Noul program derulat de statul roman prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, denumit “Prima impadurire”, are ca scop cresterea suprafetelor forestiere. Termenul de depunere a dosarelor pentru primirea subventiei este de 31 martie. Prioritate vor avea proprietarii care au terenuri in zone unde lipsesc padurile sau cei care au suprafete mari.

 

Pentru a-i convinge pe localnici sa planteze paduri, statul ofera la inceput pana la 6.000 de euro pe hectar, iar apoi vor primi timp de 12 ani cate 2.700 de euro de hectar. Banii sunt dati doar daca proprietar are grija de arbori pana cand acesti ajung la maturitate si urmeaza sa fie taiati.

Cei care doresc sa acceseze aceste fonduri nu pot lua mai mult de 7 milioane de euro pentru prima impadurire, din totalul de fonduri de 124 milioane de euro. Mai multe informatii gasiti pe site-ul www.afir.info.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow