18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Bani pentru elevii din Miroslovești și Moțca

Aproape 300 de adolescenţi care au terminat clasa a VIII vor primi în următoarea perioadă câteva milioane de lei vechi. Banii provin din fonduri europene şi vor fi repartizaţi în cadrul proiectului „Responsabilitate în pregătirea viitorului profesional”. Este vorba de 2.390 lei care trebuie să între în contul adolescenţilor care au participat la proiect şi au îndeplinit anumite condiţii.

Una dintre comunele participante este Miroslovești care a avut un număr de 54 de elevi absolvenţi de gimnaziu. Pe lângă această facilitate financiară tinerii au avut parte şi de numeroase activităţi. Au primit consiliere din partea psihologilor în alegerea viitorului profesional, iar ca proba practică au fost în vizită la licee specializate în funcţie de orientarea participanţilor şi la unităţi economice pentru a vedea cum se desfăşoară activităţile în meseria pentru care au optat, din diferite localităţi. Transportul în aceste localităţi dar şi pachetul alimentar al adolescenţilor a fost gratuit.

Pe lângă şcolile din Miroslovești au mai participat la proiect şi elevii din comunele Moţca, Mironeasa şi Vânători din judeţul Neamţ.

Alte articole