More

  Bani pentru culturile afectate de secetă

  Array

  Fermierii care au culturile afectate în acest an din cauza secetei au început să depune actele necesare pentru a solicita despăgubiri. Şi la Primăria din Paşcani au început să fie depuse solicitări în acest sens, iar Comisia care se ocupă de inventarierea terenurilor afectate de calamitate şi-a început activitatea. Cei în cauza îşi vor primi banii în următoarele luni.

  Şapte firme din Municipiu solicită bani de la Guvern. Culturile lor au fost afectate de seceta din această vară. Astfel, pentru o suprafaţă de peste o mie de hectare de pământ unde ar fi fost producţii de floarea soarelui, porumb şi sfeclă se solicită ajutor bănesc.

  Comisia de la nivelul Primăriei Municipiului Paşcani care este formată din reprezentanţi de la Registru şi Serviciul Agricol, dar şi un jurist s-a intunit şi a mers pe teren pentru a analiza situaţia, a face fotografii doveditoare, a măsura suprafaţa de teren calamitat.

  Fermierul trebuie să depună o cerere la primărie, în care va specifică suprafaţa de pământ afectată de secetă, cultura şi paguba suferită, apoi comisia locală pentru situaţii de urgenţă va evalua situaţia pe teren, va aprecia suprafaţă, procentrul de afectare şi va estima valoarea pagubelor, iar ulterior comisia judeţeană pentru situaţii de urgenţă va verifică veridicitatea datelor, va întocmi situaţia centralizată şi o va înainta Ministerului Agriculturii.

  Printre firmele care au solicitat ajutor se numără Agrocomplex S.A., Baby Beef SRL sau Agrospic Paşcani.

  Daniel Constantin, ministrul Agriculturii a precizat că fermierii români vor primi în noiembrie şi decembrie despăgubirile pentru culturile afectate de seceta din vară. Guvernul a propus ajutoare de până la 400 de lei pe hectar pentru firme şi 200 de lei pe hectar pentru micii agricultori, iar Comisia Europeană este de acord cu aceste sume.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  3 aspecte de luat in considerare pentru a mentine ordine si curatenie in bucatarie

  Bucataria este unul dintre cele mai populate incaperi din locuinta ta. In acelasi timp, este spatiul care are parte de cea mai intensa activitate,...

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI