3.9 C
Paşcani
vineri, decembrie 1, 2023

Bani pentru asociațiile din Pașcani din bugetul local. Discuții în legislativul local – DOC

A fost aprobată lista cu sumele acordate din bugetul local pentru proiectele asociațiilor și organizațiilor din municipiul Pașcani. Discuțiile și votul au avut loc în ședința legislativului de luni, 4 septembrie. Așadar potrivit documentelor, au fost șapte proiecte aprobate iar sumele pentru confinantarea acestora au fost repartizate în modul următor:

 

  • Asociația Șansa 2010 – 19.500 lei pentru un spectacol de Crăciun;
  • Asociația Go Care – 17.550 lei pentru spectacol Artiștii Speciali;
  • Fundația PROINVEST – 16.334 lei pentru un atelier de artă;
  • Asociația Clubul Sportiv Siretul Pașcani – 17.521 Cupa Moș Nicolae la fotbal;
  • Clubul Sportiv Viitor – 11.250 pentru un campionat de handbal feminin;
  • Asociația Club Sportiv Vichingii – 9.845 lei pentru cupa vichingilor;
  • Asociația Sola în Deo Sors – 8000 lei pentru tabără formare voluntari.

 

Consilierii locali, Leonard Ursu și Mihai Dediu, au solicitat lămuriri privind modul de împărțire a banilor.

Asta deoarece a fost un proiect cu punctaj maxim care a obținut mai puțini bani față de celalalte, ce au obținut un punctaj mai mic. Ei au făcut referire la Asociația Șansa 2010, cea care a obținut cea mai mare sumă și au întrebat dacă organizația non-profit are o activitate temporară sau permanentă.

Reprezentanta Asociației Șansa 2010, consiliera, Mihaela Spiridon, a precizat că ONG-ul are activitate permanentă și activități numeroase de interes public.

Un funcționar public, dar și un membru din comisia de evaluare a acestor proiecte a precizat faptul că punctajele s-au acordat în funcție de condițiile din ghidul de finanțare, însă ultimul cuvânt în împărțirea sumelor a fost al primarului municipiului.

După primirea acestor bani, toate ONG-urile au obligația că până la sfârșitul anului să depună un raport cu privire la cum au fost cheltuite sumele nerambursabile.

De precizat este faptul că din bugetul local s-au alocat 100.000 de lei pentru această sesiune, o suma mult mai mică față de cât au cerut asociațiile care au depus proiecte.

PROIECTUL DE HOTĂRÂRE POATE FI CONSULTAT AICI. 

Alte articole