1.9 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Bani pentru asociații, fundații și biserici din Pașcani, din bugetul local

Consiliul Local al municipiului Pașcani a aprobat în ultima ședința a legislativului, bani pentru susținerea proiectelor asociațiilor și fundațiilor care desfășoară activități culturale, sportive, tineret și educație, mediu și sociale precum și pentru bisericile din municipiul Pașcani și suburbii. În acest an finanțarea nerambursabilă este de 300.000 de lei, din care 200.000 de lei pentru lăcașurile de cult.

Restul, o sută de mii ar urma să ajungă la organizațiile neguvernamentale din oraș, în urma unui concurs de proiecte.

Rămâne de văzut dacă în acest an, Primăria Municipiului Pașcani va organiza procedurile necesare și va publica în timp util ghidul pentru finanțare, astfel încât doritorii să se poată înscrie.

Anul trecut, din cauza procedurilor întârziate, organizațiile nonprofit nu au primit nici un leu, deși de la bugetul local a fost alocată aceeași sumă.

De precizat este faptul că în acest an Consiliul Județean Iași va acorda o finanțare nerambursabilă de 1.500.000 de lei pentru asociațiile și fundațiile din județ.

Ca noutate, în anul 2022, 500.000 de lei din această sumă au ca destinație proiectele și acțiunile din domeniul sportului, din care 400.000 de lei pentru “Sportul de performanță” și 100.000 de lei pentru programul „Sportul pentru toți”.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow