23 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Bani mai mulți pentru primăriile din Pașcani și împrejurimi. Rectificare bugetară de zeci de milioane la nivel de județ

Vești bune pentru 52 de primării din județul Iași, care au fost nedreptățite la începutul anului, de o decizie a Guvernului prin care s-a împartit Bugetul Național. Acestea vor primi în curând 66 de milioane printr-o nouă rectificare bugetară, după ce banii care trebuiau trimiși către acestea la început de an au fost direcționați comunelor și orașelor defavorizate și cu un număr mai mic de locuitori.
Este și cazul municipiului Pașcani, care va primi 2, 3 milioane de lei din această sumă totală, repartizată la nivel de județ.

Nu se cunoaște încă destinația acestei sume, care va fi repartizată Primăriei Pașcani, la ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii august, urmând să se hotărască ce se va face cu acești bani.

Și la Târgu Frumos vor ajunge prin această rectificare 851 de mii de lei, iar câteva comune din zona Pașcani care vor primi și ele bani prin această modificare. La Ruginoasa – 680.000 lei Hălăucești – 469.000 lei, Lespezi – 532.000 lei, Miroslovești – 615,000 lei, Mogoșești – Siret – 220.000 lei, Cristești – 145.000 lei, Tătăruși – 656.000 lei, Todirești – 123.000 lei și Valea Seacă – 247.000 lei.
Și în zona Hîrlău vor ajunge sume importante, la Cotnari 1,4 milioane de lei și la Deleni 2,3 milioane lei.
Încă nu se cunoaște destinația fondurilor, însă în general vor fi folosiți pentru continuarea unor proiecte și lucrări aflate în curs.

Precizăm că la modificările de la începutul anului prin care au fost nedreptățile mai multe primării din țară, s-a luat în calcul gradul de încasare pe numărul de locuitori la Bugetul Local, fără a se ține cont de proiectele și cheltuielile fiecarei comunități. Din acest motiv primarii au solicitat în mai multe rânduri Guvernului, prin memorii, să ia în calcul situațiile reale cu care se confruntă la nivel financiar fiecare primărie, noua rectificare fiind rezultatul acestor demersuri.

Alte articole