18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Bani mai mulți pentru elevii din Municipiu

Elevii de la școlile din Municipiu vor primi bani pentru cele patru luni de școală, septembrie – decembrie. Este vorba despre bursele de merit și studiu și cele sociale. Din totalul de aproape 7 mii de elevi ce învață în acest an școlar se vor acorda doar 366 de burse, conform documentației trimise de conducerile unităților de învățământ. O altă noutate în acest an este că valoarea burselor va fi mai mare decât până acum. Proiectul se află pe masa consilierilor pășcăneni și urmează să fie dezbătut și votat în ședința de la sfârșitul acestei luni. 

366 de elevi din Muncipiul Pașcani vor primi burse de merit, de studiu și sociale. Proiectul de hotărâre inițiat de viceprimarul Gabriela Nedelcu se va afla pe masa consilierilor locali în cadrul ședinței programată pe data de 29 noiembrie de la ora 10:00 la sediul administrației locale.

Valoarea totală pentru acordarea burselor este de 98.720 lei, iar beneficiarii de burse sociale ar putea primi 60 lei în loc de 50 cât a fost până acum, iar pentru burse de merit și de studiu câte 80 lei față de 60 lei cât a fost până acum. Asta dacă, proiectul va trece de votul aleșilor locali.

Conform informațiilor, cele mai multe burse vor primi cei de tip social, 230 la număr, iar școala cu cei mai mulți bursieri este Colegiul CF „Unirea” – 76 dintre care 47 la social și 29 la merit și studiu, urmat de „Sadoveanu” și „Miron Costin” cu câte 72.

Menționăm că elevii provin de la opt școli din Municipiu – Pașcani și suburbii.

Mai multe detalii, găsiți aici – http://primariapascani.ro/primarie/wp-content/uploads/2016/11/Pr.-HCL-acordare-burse-elevi.pdf

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow