9.7 C
Paşcani
miercuri, septembrie 22, 2021
Array

Bani mai mulți, investiții puține la Primăria Pașcani. Care sunt explicațiile primarului

Chiar daca in primele noua luni ale acestui an incasarile la bugetul local au fost mai mari cu 4.6 mil lei din taxele si impozitele pascanenilor, acestia nu prea s-au regasit in investitiile de interes public.
Acesta este si motivul pentru care pascanenii sunt din ce in ce mai nemultumiti dar si dezamagiti de administratia publica actuala,
Constienti de aceasta situatie, edilul pascanean a incercat sa dea o explicatie in cadrul sedintei ordinare de ieri, 31 octombrie a.c..
El a precizat ca banii pascanenilor se regasesc mai degraba in datoriile lasate in urma de fostul primar, Grigore Craciunescu, nu in investitii asa cum ar fi fost normal sa se intample. Pantazi a spus ca si in acest an au fost achitate facturi restante de peste 1 milion euro pe langa cele circa 200 mld de lei vechi in anul 2012. Si inca mai sosesc facturi la plata, neinregistrate in contabilitate, ultima dintre ele fiind de circa 900.000 lei, datorii pretinse de SC LDP SRL Iasi, pentru lucrari care nici macar nu au fost executate.

Primarul Pascaniului a recunoscut ca a intampinat probleme serioase si in ceea ce priveste atragerea fondurilor europene, pana acum rata de absortie fiind de 2 %.
El a mai spus consilierilor locali ca proiectele din cadrul planului de dezvoltare a zonei Vale sunt gresite, in sensul ca s-au inregistrat diferente majore intre cantitatile de materiale inscrise in planse si cele necesare in teren. Numai la proiectul de reabilitare a Parcului Pestisorul, aceasta diferenta ar fi de peste un miliard de lei vechi , cheltuieli neeligibile, care urmeaza sa fie suportate de la bugetul local.

Pantazi a explicat ca se incearca corectarea greselilor, doar ca fostii proiectanti ori nu sunt de gasit, ori solicita sume foarte mari pentru refacerea proiectelor.

Primarul i-a asigurat pe consilieri ca in acest an n-au mai fost angajate cheltuieli fara surse de finantare, tocmai pentru eliminarea dezechilibrelor bugetare iar de anul viitor taxele si impozitele pascanenilor vor fi folosite pentru investitii.
De asemenea, edilul pascanean a lasat sa se inteleaga ca va supune aprobarii Consiliului Local un pachet de facilitati pentru agentii economici care inregistreaza restante la bugetul local tocmai pentru cresterea nivelului de colectare. Astfel, comerciantii ar putea scapa de penalitati si isi vor achita mai usor datoriile.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI