23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Bani insuficienți pentru bursele elevilor din Pașcani 

Probleme serioase cu plata burselor pentru elevi la școlile din Pașcani. Reprezentanții primăriei susțin că au primit bani de la Ministerul Educației, circa 700 000 de lei, dar suma nu este suficientă pentru întreg semestrul II.

Mai exact, administratorul public, Claudiu Bodoasca, a explicat că conducerile unor școli din Pașcani au solicitat la plata mai multe burse decât cele raportate la sfârșitul anului trecut, modificările fiind permise după o serie de schimbări în legea educației.

Spre exemplu, o școală din Pașcani are, în momentul de față, peste 500 de beneficiari de bursă de merit, pentru elevii cu note mari. Sumele necesare pentru plata integrală a burselor nu sunt la dispoziția administrației locale.

Primăria a solicitat reactualizarea situațiilor și vor fi raportate la Minister pentru obținerea fondurilor necesare. Până atunci, edilul a anunțat că va trimite în conturile școlilor banii pe care îi are la dispoziție, iar conducerile unităților de învățământ vor hotărî cum vor fi împărțiți.

Primăria Pașcani mai are la dispoziție încă 300 000 lei alocați din bugetul local, care pot fi folosiți doar pentru suplimentarea unor burse. Conducerea primăriei a intenționat majorarea burselor de merit de la 200 la 250 lei .

Precizăm că în total, sunt peste 1700 de burse pentru cei care frecventează cursurile unităților de învățământ din oraș și suburbii. Cele mai multe burse vor fi date la Liceul Teoretic Miron Costin – 659 și Colegiul Național Mihail Sadoveanu – 418. La Colegiul Tehnic CF Unirea sunt 106 burse, la Liceul Tehnologic Nicolae Iorga – 102, la Liceul Tehnologic Mihai Busuioc – 131, iar la Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino – 189. La școlile din suburbiile Gâștești și Lunca, sunt 61, respectiv, 49. Elevii vor primi burse de merit, de studiu și sociale.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow