16.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Bani falși la magazinele din Pașcani. O bătrânică a primit și a plătit cu o bancnotă de 10 lei contrafăcută

Mare atenţie când primiţi rest sau încasaţi bani pentru produse. Încă de la sfârşitul anului trecut în Paşcani circulă bancnote de 10 lei false. Astăzi o păşcăneancă a primit o altfel o hârtie.

Femeia povesteşte că a primit rest 5 bancnote de 10 lei după ce şi-a achitat datoriile la bugetul local. În drum spre casă, a intrat într-un magazin să îşi cumpere pâine, iar acolo vânzătoarea i-a atras atenţia că hârtia este falsă. Mai mult, casiera i-a explicat şi diferenţele care se văd între aceasta şi o bancnotă adevărată.

După ce şi-a achitat cumpărăturile cu alți bani, nefiind convinsă de explicaţiile vânzătoarei, femeia a încercat la alt magazin din centrul oraşului. De acolo şi-a cumpărat 3 ciocolate şi a achitat cu bancnota contrafăcută. De această dată, probabil din neatenţie, banii au fost acceptaţi.

Poliţia atrage atenţia să fim atenţi când primim rest mai ales la bancnotele de 10 lei. Conform spuselor oamenilor legii, aceste hârtii pot fi recunoscute în primul rând datorită dimensiunilor mai mici faţă de o bancnotă normală. De asemeni, aceştia ne sfătuiesc să sesizăm organele abilitate dacă avem suspiciunea că am primit rest bani falşi.

Reamintim că la începutul lunii ianuarie un frizer a anunţat că a primit bani falşi. Bărbatul a mers la poliţie să reclame că un client i-a achitat serviciile cu o bancnotă de 10 lei contrafăcută.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow