More

  Bani europeni pentru proiecte în comune

  O nouă modalitate de a face investiţii în comune, începe să prindă contur în mediul rural. Primăriile accesează fonduri europene prin intermediul Grupurilor de Acţiune Locală. Proiectele primesc sume consistente şi sunt de o mare utilitate pentru oameni. Administraţiile locale reuşesc astfel să cumpere utilaje pentru serviciul de gospodărie comunală, pentru construirea unor remize PSI sau pentru asfaltarea unor drumuri.

  Şapte proiecte pentru dezvoltarea comunelor din preajma municipiului Paşcani şi a oraşului Hîrlău vor primi în curând finanţare, prin intermediul Grupului de Acţiune Locală Siret-Moldova. Primăriile au fost primele care au putut să depună documente în noua asociaţie pentru a primi bani europeni necesari unor investiţii de interes local.
  Pentru fiecare administraţie locală s-a putut accesa suma de 130.000 de lei. Cotnari, Lespezi, Vânători sau Valea-Seacă sunt doar câteva dintre primăriile care îşi vor achiziţiona fie utilaje pentru gospodărirea comunala, fie vor turna asfalt în sate, vor dota târgurile din comună sau vor face alte investiţii.

  În următoarea perioada, până pe 3 noiembrie, se primesc proiectele agenţilor economici care vor să îşi diversifice afacerile, iar până pe 17 noiembrie, ale celor care vor să îşi lanseze noile afaceri. Pentru ultima categorie menţionată, se poate primi până la 50.000 de euro.

  Următoarele măsuri care vor fi lansate sunt şi cele mai aşteptate. Se pot accesa bani pentru investiţii ale debutanţilor-fermieri, precum şi pentru exploataţiile agricole, valoarea totală a celor două fiind de peste 380.000 de euro.

  Menţionăm că Grupul de Acţiune Locală Siret-Moldova a fost înfiinţat în 2014 şi are sediul în localitatea Lespezi. Din această asociaţie fac parte şapte comune, Ceplenita, Cotnari, Hărmăneşti, Todiresti, Valea-Seacă, Vânători şi Lespezi, 20 de agenţi economici şi 6 ONG-uri.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet