14.4 C
Paşcani
joi, iunie 8, 2023
Array

Bani europeni pentru 170 km de asfalt. Vezi care sunt comunele beneficiare

Bani europeni pentru 170 km de asfalt. Vezi care sunt comunele beneficiare

 Veste bună pentru județul Iași. Consiliul Judeţean (CJ) este pe punctul de a semna un contract de finanţare europeană în valoare de aproape 73 milioane euro. Din acești bani vor fi asfaltați 170 de km de stradă ce face legătura între Iași și Suceava. În județ sunt 11 comunele dintre care Lespezi, Sirețel sau Scobinți. Ministrul Rovana Plumb este așteptată la Iași, luni.

Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, va fi prezentă luni, 4 septembrie la Iași pentru semnarea contractului de finanțare ce vizează cea mai mare investiție privind modernizarea infrastructurii rutiere din județele Iași și Suceava „Axa rutieră strategică 1 Iași – Suceava”.

Este vorba despre drumul Iaşi – Suceava (170 km, dintre care 92 km sunt în judeţul Iaşi), care ar urma să primească fondurile prin intermediul Programului Operaţional Regional (POR).  Drumul tranzitează 11 comune din judeţul Iaşi: Rediu, Movileni, Gropniţa, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belceşti, Cepleniţa, Scobinţi, Lespezi şi Sireţel.

Practic, acesta ar fi şi primul contract semnat de o autoritate din judeţul Iaşi în cadrul POR, principalul program de finanţare pentru Primăria Iaşi şi CJ Iaşi.  Cele două autorităţi vor asigura o cofinanţare de 2% din valoarea lucrărilor (6 milioane euro), Guvernul va oferi 9 milioane euro, în timp ce fondurile europene vor ajunge la 58 milioane euro.

Amintim că modernizarea drumului Iaşi – Suceava a fost catalogată drept o prioritate regională în urmă cu mai mulţi ani, dat fiind faptul că în proiect sunt implicate două consilii judeţene.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow