More

  Bani europeni pentru 170 km de asfalt. Vezi care sunt comunele beneficiare

  Array

  Bani europeni pentru 170 km de asfalt. Vezi care sunt comunele beneficiare

   Veste bună pentru județul Iași. Consiliul Judeţean (CJ) este pe punctul de a semna un contract de finanţare europeană în valoare de aproape 73 milioane euro. Din acești bani vor fi asfaltați 170 de km de stradă ce face legătura între Iași și Suceava. În județ sunt 11 comunele dintre care Lespezi, Sirețel sau Scobinți. Ministrul Rovana Plumb este așteptată la Iași, luni.

  Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, va fi prezentă luni, 4 septembrie la Iași pentru semnarea contractului de finanțare ce vizează cea mai mare investiție privind modernizarea infrastructurii rutiere din județele Iași și Suceava “Axa rutieră strategică 1 Iași – Suceava”.

  Este vorba despre drumul Iaşi – Suceava (170 km, dintre care 92 km sunt în judeţul Iaşi), care ar urma să primească fondurile prin intermediul Programului Operaţional Regional (POR).  Drumul tranzitează 11 comune din judeţul Iaşi: Rediu, Movileni, Gropniţa, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belceşti, Cepleniţa, Scobinţi, Lespezi şi Sireţel.

  Practic, acesta ar fi şi primul contract semnat de o autoritate din judeţul Iaşi în cadrul POR, principalul program de finanţare pentru Primăria Iaşi şi CJ Iaşi.  Cele două autorităţi vor asigura o cofinanţare de 2% din valoarea lucrărilor (6 milioane euro), Guvernul va oferi 9 milioane euro, în timp ce fondurile europene vor ajunge la 58 milioane euro.

  Amintim că modernizarea drumului Iaşi – Suceava a fost catalogată drept o prioritate regională în urmă cu mai mulţi ani, dat fiind faptul că în proiect sunt implicate două consilii judeţene.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Bursuc salvat de pompierii voluntari din Ruginoasa

  Pompierii voluntari din comuna Ruginoasa au salvat un animal salbatic cazut intr-o fantana dezafectata din satul Rediu. Misiunea de recuperare a avut loc miercuri, 14 martie, la amiaza, iar salvatorii au reusit sa scoata la suprafata, teafar si nevatamat, un bursuc. //

  Tânăr de 18 ani arestat pentru complicitate în dosarul de furt calificat cu o pagubă de 180.000 de lei

  La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza comunei Moţca, în...

  Declarația politică a deputatului Sorin Năcuță cu privire la amenajarea hidroenergetică Pașcani

  C.P. După o informare privind stadiul lucrărilor la Amenajarea Hidroenergetică Pașcani, după discuții prealabile cu președintele Consiliului Județean, dl Costel Alexe și cu președintele...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet