18.5 C
Paşcani
vineri, septembrie 30, 2022

Bani de la stat pentru elevii cu rezultate notabile la olimpiadele naţionale sau internaţionale, inclusiv pentru cei cu menţiuni

- Advertisement -

Guvernul a adoptat, miercuri, un proiect de hotărâre care prevede majorarea plafonului maxim al grantului pentru laureaţii la olimpiadele naţionale sau internaţionale. Executivul a hotărât ca în categoria acordării de granturi să fie incluşi şi elevii care obţin menţiuni la olimpiade.

„Guvernul a completat astăzi (miercuri-n.r) programul de granturi de care pot beneficia tinerii absolvenţi de liceu cu rezultate deosebite la olimpiade naţionale şi internaţionale, astfel încât acest program să fie mai atractiv şi mai uşor de accesat. Programul se adresează tinerilor absolvenţi de liceu cu rezultate profesionale deosebite, oferind acestora posibilitatea continuării activităţii proprii de cercetare pe perioada studiilor universitare în instituţii de învăţământ superior acreditate din România, precum şi după finalizarea studiilor. Prin modificarea propusă şi adoptată astăzi în şedinţa de Guvern au fost avute în vedere majorarea plafonului maxim al grantului şi acordarea unui grand şi pentru laureaţii la olimpiadele naţionale şi internaţionale care obţin menţiuni. Până acum nu erau incluşi şi cei care obţineau menţiune”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, la finalul şedinţei de miercuri.

Continuarea pe mediafax.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow