Array

Bani de la Ministerul Dezvoltării pentru o școală din Heleșteni

Astăzi în ședința Consiliului Local de la Heleșteni a fost aprobată suplimentarea bugetului pentru semestru III al acestui an, cu aproape 2300 de mii lei, bani alocați secțiunii de învățământ.

Această sumă este necesară reabilitării și extinderii pentru școala și grădinița din Oboroceni, unde sunt condiții precare, iar grupurile sanitare aflate în curtea școlii, nu îndeplinesc cerințele corespunzătoare unei unități de învățământ și urmează a fi refăcute.

Banii provin de la Ministerul Dezvoltării Regionale, în urma semnării unui contract pentru reabilitarea instituției școlare, iar alocările bugetare se fac în mai multe etape. Anul trecut au fost primiți bani pentru proiectare, iar anul acesta pentru execuție, urmând ca de săptămâna viitoare să fie începute lucrările, pentru a putea fi terminate până la începerea anului școlar.

Precizăm că Ministerul Dezvoltării Regionale și-a propus anul acesta să îmbunătățească condițiile din grădinițele și școlile românești, peste 300 dintre ele fiind în curs de reabilitare din fonduri europene, iar finanţarea lucrărilor pentru celelalte aproape 200 de unităţi, printre care și Școala din Oboroceni, este asigurată din fonduri bugetare, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...