17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022

Bani de la Guvern pentru trei biserici, din Pașcani și comuna Miroslovești

Finanțări de la bugetul de stat pentru trei lăcașuri de cult, unul din municipiul Pașcani iar alte doua dintr-o comuna din apropiere.

Este vorba despre Catedrala “ Pogorârea Sfântului Duh “ pentru care a fost alocata, pentru continuarea lucrarilor, suma de 300.000 de lei, biserica din Miroslovesti, care va primi suma de 200.000 de lei și biserica din Soci, care va beneficia de 150.000 de lei, pentru reparații curente.  La Catedrală și biserica din Soci banii au ajuns deja, iar la Miroslovesti trebuie sa intre in cont pe parcursul acestei saptamani.

Pe pagina de socializare a organizației PNL din comuna Miroslovești a fost postat și un mesaj de mulțumire,  la adresa deputatului Sorin Nacuță, care s-a implicat în mod direct pentru obținerea acestor fonduri:

Multumim d-lui dep Sorin Nacuta si d-lui secretar de stat Lucian Petrică Rusu pentru susținerea proiectelor de reparații la cele două locase de cult din sat Soci si sat Miroslovesti. Partidul Național Liberal este un partid creștin democrat care intelege importanța sociala si istorică a cultelor din România.“ este mesajul postat.

De precizat este faptul că la Catedrala “ Pogorârea Sfântului Duh “ din Pascani se lucreaza din anul 2000. Clădirea are o suprafață de circa 600 de mp, cel mai înalt punct este la 44 de metri înălțime si are doua altare. Catedrala a devenit clădirea cea mai reprezentativă a Pașcaniului si este cea de-a doua biserică după Mitropolia din Iași ca monumentalitate și grandoare, având în vedere si demisolul bisericii – un spațiu multifuncțional pentru slujbe religioase, activități cu tineretul, activități social-umanitare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow