24.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Bani de la Guvern pentru producătorii de carne de porc

Producătorii de carne de porc vor beneficia de un ajutor de adaptare excepţional în valoare de aproximativ 11 milioane de euro, bugetat din fonduri naţionale şi europene, potrivit unei hotărâri adoptate marţi de Guvern.

Potrivit unui comunicat al Executivului transmis Agerpres, sprijinul are scopul să compenseze pierderile înregistrate de producătorii de carne de porc din cauza contextului global nefavorabil, cauzat de dezechilibrul raportului dintre cerere şi ofertă.

„Jumătate din suma alocată finanţării acestui sprijin, respectiv 5,448 milioane de euro, provin din fonduri europene (…), iar jumătate din fonduri naţionale”, se arată în comunicatul citat.

Perioada pentru care se acordă ajutorul este 1 septembrie 2015 – 31 mai 2016, „deoarece din analiza bazei de date privind clasificarea carcaselor a rezultat că în această perioadă exploataţiile autorizate de către ANSVSA şi înregistrate în Registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE) au livrat pentru abatorizare porci cu preţuri foarte scăzute, producătorii înregistrând pierderi de venit”.

Suma cuvenită fiecărui producător agricol se calculează de către APIA, iar pentru obţinerea ajutoarelor financiare producătorii agricoli depun cererea la centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi, respectiv al municipiului Bucureşti, însoţită de documente specifice, până la data de 8 decembrie 2016.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow