19.1 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Bani de la Guvern pentru plata asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav din județul Iași

- Advertisement -

C.P. La inițiativa Prefecturii Iași, cu sprijinul Consiliului Județean Iași, Guvernul a emis o hotărâre prin care se alocă suma de 13.256.000 lei necesară pentru asigurarea finanțării până la sfârșitul acestui an a plăților pentru drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav din unitățile administrativ-teritoriale ale Județului Iași, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Conform legislației, prin bugetele locale de finanțează cheltuielile pentru plățile aferente drepturilor acestor persoane, însă sumele sunt asigurate în proporție de cel mult 90% de la bugetul de stat. Deși se alocaseră sumele din venituri proprii, autoritățile locale nu aveau resurse necesare pentru a acoperi întreaga sumă pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav și a indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav.

Astfel, Prefectura Iași a redactat și a înaintat documentația spre Guvernul României cu propunerea de a emite o Hotărâre de Guvern în sensul rezolvării acestei
probleme.

Guvernul României, pe baza documentației realizate la Prefectura Iași, a emis Hotărârea nr. 1.044/2020 (publicată în MO din 7.12.2020) privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugtară al dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unele unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale – o hotărâre care privește nu doar UAT-uri din județul Iași, ci din întreaga țară.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow