12.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Bani de la Guvern pentru fetele de 10. Vezi cât primesc

Bani de la Guvern pentru fetele de 10

După faptă, și răsplată! E un proverb care se potrivește perfect cu intenția Guvernului de a-i premia pe elevii care au obținut media 10 atât la Bac, cât și la Evaluarea Națională. Din Pașcani sunt pe listă două tinere care au reușit această performanță. Astfel, ele alături de alți tineri vor primi câte 3 mii de lei.

Potrivit unui Proiect de Hotărâre de Guvern, pus în dezbatere publică, cei care au luat 10 la BAC vor primi câte 3.000 de lei, iar cei care au luat nota maximă la Evaluare, câte 1.000 de lei.

”Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1.000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obţinut media 10 la evaluarea naţională. De asemenea, se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3.000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017”, se menţionează în proiectul Executivului.

Din cei 137 de elevi care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie sunt și două tinere din Pașcani. Este vorba despre Maria Grigoriu și Diana Tîrpescu, absolvente ale Colegiului “Mihail Sadoveanu” din Pașcani. Ele au fost plăcut surprinse de notele obinute.

Din păcăte nu este nici un elev absolvent de gimanziu care să fi obținut media 10 la Evaluarea Națională, din Pașcani. Pe listă insa se află un adolescent din Târgu Frumos din cei 497 absolvenţi din tara cu media maxima la acest examen.

Sumele necesare acordării acestor stimulente financiare se vor aloca din bugetul aprobat pe anul 2017 Ministerului Educaţiei Naţionale. Aceleaşi sume au fost date de către Guvern şi anul trecut.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow