11.2 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021
Array

Bani de la Guvern pentru fetele de 10. Vezi cât primesc

Bani de la Guvern pentru fetele de 10

După faptă, și răsplată! E un proverb care se potrivește perfect cu intenția Guvernului de a-i premia pe elevii care au obținut media 10 atât la Bac, cât și la Evaluarea Națională. Din Pașcani sunt pe listă două tinere care au reușit această performanță. Astfel, ele alături de alți tineri vor primi câte 3 mii de lei.

Potrivit unui Proiect de Hotărâre de Guvern, pus în dezbatere publică, cei care au luat 10 la BAC vor primi câte 3.000 de lei, iar cei care au luat nota maximă la Evaluare, câte 1.000 de lei.

”Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1.000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obţinut media 10 la evaluarea naţională. De asemenea, se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3.000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017”, se menţionează în proiectul Executivului.

Din cei 137 de elevi care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie sunt și două tinere din Pașcani. Este vorba despre Maria Grigoriu și Diana Tîrpescu, absolvente ale Colegiului “Mihail Sadoveanu” din Pașcani. Ele au fost plăcut surprinse de notele obinute.

Din păcăte nu este nici un elev absolvent de gimanziu care să fi obținut media 10 la Evaluarea Națională, din Pașcani. Pe listă insa se află un adolescent din Târgu Frumos din cei 497 absolvenţi din tara cu media maxima la acest examen.

Sumele necesare acordării acestor stimulente financiare se vor aloca din bugetul aprobat pe anul 2017 Ministerului Educaţiei Naţionale. Aceleaşi sume au fost date de către Guvern şi anul trecut.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Urșii polari ar putea dispărea până la sfârșitul acestui secol, din cauza încălzirii globale

După cum se știe, gheața arctică a scăzut constant în ultimii ani, de când s-a început monitorizarea...

Când se schimbă ora? Ora de iarnă este considerată cea standard

Este tot mai întuneric zilele aceastea și nu numai din cauza vremii. Am trecut deja de echinocțiul...

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI