22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

 Bani de la Consiliul Județean Iași pentru piețe și terenuri de sport. Primăriile pot depune proiecte

Municipiul Pașcani ar putea să obțină de la Consiliul Județean Iași bani pentru construirea/ modernizarea unei piețe sau a unui teren/sala de sport. Și sunt sume importante puse în joc. În ceea ce privește o posibilă investiție pentru piață, autoritățile județene finanțează nerambursabil în proporție de 90% un proiect cu o valoare de până la 500.000 de lei, iar pentru teren/sala de sport, păstrând aceeași proporție, până la 350.000 de lei. Restul de 10% va fi suportat de primăria care depune proiectul.

Aceste oportunități sunt în cadrul apelului de proiecte, deschis, luni, 9 mai, de Consiliul Județean prin Programul Județean de Dezvoltare Economico – Socială Iași pentru perioada 2021-2024, pentru toate unitățile administrativ teritoriale (UAT) din județul Iași.

Prin acest program, Consiliul Județean acordă finanțări nerambursabile primăriilor care depun proiecte pe două componente: construirea, modernizarea, reabilitarea piețelor și târgurilor sau pentru construirea, modernizarea și reabilitarea terenurilor de sport pentru copii şi tineret. Suma totală alocată este de 2.500.000 de lei.

În ceea ce privesc terenurile de sport pentru copii și tineret, valoarea maximă a unui proiect eligibil trebuie să fie de până la 350.000 de lei.

Lansarea apelului de proiecte se va face în fiecare an bugetar din perioada de derulare a Programului, 2022-2024. Termenul de depunere a cererilor de finanțare pentru anii 2022, 2023 și 2024 este de 30 zile calendaristice de la data lansarii apelului de proiecte. Concret, în acest an, de pe 10 mai până pe 8 iunie.

Apelul de proiecte aferent fiecărui an se încheie în momentul în care valoarea cumulata a cererilor de finanțare acoperă un procent de 150% din valoarea totală eligibilă alocată per an/ per domeniu specific de activitate/ componentă eligibila, dar nu mai tarziu de 30 zile calendaristice de la data lansarii apelului de proiecte. Autoritățile județene nu exclus și posibilitatea ca valoarea totală a programului să fie suplimentată.

Prin acest program, Consiliul Județean Iași își propune că până în 2024 să modernizeze cel puțin 20 de târguri/piețe și 40 de terenuri de sport.

Mai multe detalii AICI.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow