10.8 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022
Array

Bani de la APIA pentru fermierii din zone defavorizate

- Advertisement -

Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Iasi va efectua in aceasta luna si restul de plati catre iesenii din comunele din zone defavorizate, care au obtinut subventii anul trecut.

Banii vor fi primiti de fermierii ieseni din 18 comune, care au depus cereri in cadrul masurilor 21 – Plati pentru zone defavorizate – altele decat cele montane si 214 – Plati pentru agromediu, din Axa II-Campania 2013. APIA Iasi a realizat pana in prezent plati in avans catre fermierii care au depus cereri în cadrul Schemei de Plata Unica pe Suprafata (SAPS) – Campania 2013, dar si pentru o parte din iesenii din zonele defavorizate.

Aproximativ 75 la suta din aceste plati au fost efectuate pana in prezent, în valoare de 313.949.832 euro, pentru 555.408 de fermieri. Acordarea platilor în avans este justificata de necesitatea pregatirii unor masuri administrative care sa asigure efectuarea platilor catre toti solicitantii, pâna la finalul implementarii Programului National de Dezvoltare Rurala 2007 – 2013, dar si pentru a veni în sprijinul fermierilor în vederea acoperirii cheltuielilor necesare pentru înfiintarea culturilor.

BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow