18.5 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Array

Bancnote false in Pascani: atenție de unde și ce bani primiți!

 

 

 

 

 

 

Atenție de unde și ce bani primiți! Polițiștii vă avertizează că pe piață se rulează bancnote contrafăcute. Fluxul de valută care intră în țară crește de obicei în perioada sărbătorilor de iarnă, moment propice pentru plasarea de bani falși, susțin oameni legii. Cel mai recent caz este de ieri, 29 noiembrie cand polițiștii pascaneni au fost chemați la agenţia unei instituţii bancare din zona deal a Municipiului după ce un client s-a prezentat la ghișeu cu o bancnotă falsă. Persoana din Neamt care se afla în tranzit prin Pascani s-a prezentat la bancă cu o bancnotă de 100 de euro, care nu prezenta elementele de siguranţă specifice bancnotelor autentice.
Bancnota de 100 euro, pe care bărbatul intenționa să o schimbe, a fost ridicată, iar acestuia i-au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals de monede.
Oamenii legii vă atrag atenția că sunteți obligați să sesizați Poliția, dacă ați intrat fără voia dumneavoastră în posesia unei astfel de bancnote. Folosind-o mai departe, veți intra în categoria infractorilor care pun în circulație valori falsificate. Nu vă hazardați să faceți schimburi valutare la colțul străzii. Puteți foarte ușor să cădeți în plasa celor care încearcă sa introducă pe piață bani falși. Verificați cu atenție bancontele pe care le primiți ca rest, atunci când mergeți la cumpărături. Dacă observați două serii înscrise pe acestea sau dacă aveți cele mai mici dubii cu privire la valabilitatea lor, verificați-le la cea ma apropiată bancă sau casă de schimb valutar.
Banii falși pot fi recunoscuți relativ ușor, la o privire foarte atentă. Dacă bancnotele autentice sunt tipărite pe hârtie specială, cele false sunt făcute din hârtie obișnuită, iar firul de siguranță este înlocuit de o linie desenată, ușor de detectat. De asemenea, pe bancnotele false culoarea poate să varieze în intensitate, iar imprimarea este mai puțin precisă. ziarulorizont.info

Alte articole