10.8 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Balul Bostaneilor la Colegiul Tehnic de Cai Ferate „Unirea”, Pascani

Ieri dupa amiaza, incepand cu orele 16:00 , la Clubul Copiilor din Pascani a avut loc cea de-a IX-a editie a Balului Bostaneilor organizat de Colegiul Tehnic de Cai Ferate.

La competitia organizata s-au inscris colectivele claselor a IX-a si a X-a, care au avut de participat la 6 probe:

 

  1. ,,Neamurile lui Nică,,– probă în care grupul de elevi se prezintă, inspirat de personajele unei poveşti / povestiri alese (în contextul temei).
  2. „Lada de zestre a bunicii”– fiecare grup desemnează un reprezentant careextrage din ladă un obiect pe care trebuie să-l numească și să precizeze la ce folosește  (este vorba de obiecte / unelte tradiţionale, ex. Un fus – folosește la tors / răsucit lâna).
  3. „Unde-i graiul de-altădată?” –fiecare grup desemnează un elev care trage la sorț un bilet pe care este notat un cuvânt – arhaism / regionalism, întâlnit în povestirile lui Ion Creangă. Elevul trebuie să explice cuvântul sau să găsească un sinonim al acestuia.
  4. „Unde-i joc și voie bună!” – probă de dans la care participă 2 elevi din grup (1 fată + 1 băiat) care vor dansa pe un colaj de melodii.
  5. „Pot și eu cânta ca ei!” –  1 sau 2  elevi sunt desemnați de grup să interpreteze un fragment dintr-o melodie populară românească (karaoke).
  6. “Românii au talent” – probă la care grupul pregătește un moment artistic (legat sau nu de tema balului): scenetă, dans.

La final, juriul a decis la cine vor merge cele 3 premii oferite. Colectivul clasei a X-a D a castigat bostanelul de bronz, clasa a IX-a F a castigat bostanelul de argint, iar clasa a X-a B a fost premiata cu bostanelul de aur.

Mentionam ca evenimentul este o activitate initiata de scoala si coordonata de Daniela Orasanu si este considerata o replica romaneasca a sarbatorii de Halloween.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow