More

  Balul Bostaneilor la Colegiul Tehnic de Cai Ferate „Unirea”, Pascani

  Array

  Ieri dupa amiaza, incepand cu orele 16:00 , la Clubul Copiilor din Pascani a avut loc cea de-a IX-a editie a Balului Bostaneilor organizat de Colegiul Tehnic de Cai Ferate.

  La competitia organizata s-au inscris colectivele claselor a IX-a si a X-a, care au avut de participat la 6 probe:

   

  1. ,,Neamurile lui Nică,,– probă în care grupul de elevi se prezintă, inspirat de personajele unei poveşti / povestiri alese (în contextul temei).
  2. „Lada de zestre a bunicii”– fiecare grup desemnează un reprezentant careextrage din ladă un obiect pe care trebuie să-l numească și să precizeze la ce folosește  (este vorba de obiecte / unelte tradiţionale, ex. Un fus – folosește la tors / răsucit lâna).
  3. „Unde-i graiul de-altădată?” –fiecare grup desemnează un elev care trage la sorț un bilet pe care este notat un cuvânt – arhaism / regionalism, întâlnit în povestirile lui Ion Creangă. Elevul trebuie să explice cuvântul sau să găsească un sinonim al acestuia.
  4. „Unde-i joc și voie bună!” – probă de dans la care participă 2 elevi din grup (1 fată + 1 băiat) care vor dansa pe un colaj de melodii.
  5. „Pot și eu cânta ca ei!” –  1 sau 2  elevi sunt desemnați de grup să interpreteze un fragment dintr-o melodie populară românească (karaoke).
  6. “Românii au talent” – probă la care grupul pregătește un moment artistic (legat sau nu de tema balului): scenetă, dans.

  La final, juriul a decis la cine vor merge cele 3 premii oferite. Colectivul clasei a X-a D a castigat bostanelul de bronz, clasa a IX-a F a castigat bostanelul de argint, iar clasa a X-a B a fost premiata cu bostanelul de aur.

  Mentionam ca evenimentul este o activitate initiata de scoala si coordonata de Daniela Orasanu si este considerata o replica romaneasca a sarbatorii de Halloween.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI