14.3 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Array

„Balul Bostaneilor”, la Colegiul C.F. Unirea Pascani

Sezonul balurilor in licee nu s-a terminat inca. Maine, 16 noiembrie 2012, la ora 16:00, elevii clasei a IX- a D, de la Colegiul Tehnic C.F. Unirea Pascani, sub coordonarea profesoarei Daniela Orasanu, organizeaza Balul Bostaneilor, un bal cu traditie, ajuns la editia a V-a.
Evenimentul va avea loc in cantina din curtea liceului, iar intrarea se va face cu biletele deja distribuite contracost elevilor din unitatea scolara.

Este vorba despre un concurs, cu tema “Povesti…in dialect”, la care participa elevi din clasele IX, X, XI, grupati cate doi in sapte echipe, reprezentand regiunile Moldova, Oltenia, Ardeal, Banat, Maramures, Dobrogea si Muntenia. Cele cinci probe pe care le au de trecut concurentii vor crea un cadru de poveste cu traditiile populare romanesti de toamna-iarna. Ei vor dansa pe melodii populare, vor vorbi in dialectul regiunii pe care il reprezinta sau vor pune in scena o poveste in pasi de vals.

Cu bani stransi din vanzarea biletelor se vor acorda cadouri perechilor castigatoare, respectiv, primele trei locuri, alese de juriul concursului.

Alte articole