More

  „Balul Bostaneilor”, la Colegiul C.F. Unirea Pascani

  Array

  Sezonul balurilor in licee nu s-a terminat inca. Maine, 16 noiembrie 2012, la ora 16:00, elevii clasei a IX- a D, de la Colegiul Tehnic C.F. Unirea Pascani, sub coordonarea profesoarei Daniela Orasanu, organizeaza Balul Bostaneilor, un bal cu traditie, ajuns la editia a V-a.
  Evenimentul va avea loc in cantina din curtea liceului, iar intrarea se va face cu biletele deja distribuite contracost elevilor din unitatea scolara.

  Este vorba despre un concurs, cu tema “Povesti…in dialect”, la care participa elevi din clasele IX, X, XI, grupati cate doi in sapte echipe, reprezentand regiunile Moldova, Oltenia, Ardeal, Banat, Maramures, Dobrogea si Muntenia. Cele cinci probe pe care le au de trecut concurentii vor crea un cadru de poveste cu traditiile populare romanesti de toamna-iarna. Ei vor dansa pe melodii populare, vor vorbi in dialectul regiunii pe care il reprezinta sau vor pune in scena o poveste in pasi de vals.

  Cu bani stransi din vanzarea biletelor se vor acorda cadouri perechilor castigatoare, respectiv, primele trei locuri, alese de juriul concursului.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  DORINA NICOLINA ISOPESCU, CANDIDAT PMP LA SENATUL ROMANIEI (P)

  Dragi prieteni, PMP este un partid adevărat, care sa află în plin avânt. Pentru că în fiecare zi, Partidul Mișcarea Populară devine tot mai puternic,...

  Petru Movilă, candidat PMP: Am redus TVA la locuințe de la 19% la 5%, pentru tineri (P)

  Legea prin care este redusă TVA pentru locuințe de la 19% la 5 % este inițiată de deputatul Petru Movilă și susținută unanim de...

  Iaşul este pedepsit de Guvernul Orban. Autostrada a dispărut din planurile PNL, dar şefii liberali ieşeni vor artificii şi fanfară (P)

  Trupa responsabilă cu propaganda de la PNL ne tot anunţă că peste România vine o sumă colosală pentru investiţii de la Uniunea Europeană: 80...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI