13.8 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023

“Balul Bostaneilor”, de la Colegiul Unirea – traditii si obiceiuri din sate. Vezi cine sunt castigatorii – VIDEO

Uniristii au petrecut la sfarsitul saptamanii la cea de-a XI-a editie a Balului Bostaneilor, eveniment cu traditie pentru colegiul Unirea. Sapte echipe, care au reprezentat cate un sat din zona Pascaniului au readus pe scena traditiile si obiceiurile romanesti. Au trecut prin patru probe, care au avut ca scop promovarea valorilor romanesti si pastrarea folclorului national.

Colegiul Tehnic “Unirea” Pascani a organizat sambata, la Clubul Copiilor, spectacolul-concurs “Balul Bostaneilor”. Sapte echipe de elevi din clasele a IX-a si a X-a au incercat sa demonstreze ca sunt cei mai buni si au trecut prin cele patru probe stabilite de organizatori.

Pentru a castiga “Bostanul de aur”, liceenii au prezentat traditiile si obiceiurile din satele din apropierea Pascaniului, cum ar fi Tatarusi, Ruginoasa, Dumbravita, Motca sau Bratesti. Au cantat melodii populare si au pus in scena diferite momente artistice.

O alta proba a fost cea de prezentare a portului traditional romanesc si a localitatii.
Liceeni au dansat pe melodii populare romanesti, tiganesti, lipovenesti sau specifice machedonilor.
In ceea ce privesc traditiile, nu au lipsit petitul, casatoria sau botezul.

Echipele au avut si invitati speciali. Iulian Nunuca de la Motca si Ansamblul “Junii Ruginoasei” au pus in scena momente memorabile.

Castigatorii dar și toți ceilalți elevi participanți au primit premii constând în rechizite școlare, materiale didactice, materiale pentru amenajarea clasei și dulciuri. De asemenea, toți cei prezenți la spectacol, atât cei din public cât și cei de pe scenă, au fost serviți, la finalul evenimentului, cu plăcinte calde și dulciuri.

Câstigătorii din acest an au fost următorii: Premiul I – Bostanul de Aur – clasa a X-a A, profesor diriginte Gordin Iuliana, Premiul al II-lea – Bostanul de Argint – clasa a X-a F, profesor diriginte Elefteriu Crina, Premiul al III-lea – Bostanul de Bronz – clasa a X-a B, profesor diriginte Puțintelnicu Marius.

Mentionam ca balul poate fi vazut integral pe bittv.info si canalul de Youtube cu acelasi nume.
Organizatorii și coordonatorii evenimentului din acest an au fost elevii claselor a IX-a E și a IX-a G, alături de doamnele profesori diriginți Alina Turcu și Adriana Vatavu. Spectacolul a fost inițiat, în anul 2006, de către doamna profesor Daniela Orășanu.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow