More

  “Balul Bostaneilor”, de la Colegiul Unirea – traditii si obiceiuri din sate. Vezi cine sunt castigatorii – VIDEO

  Uniristii au petrecut la sfarsitul saptamanii la cea de-a XI-a editie a Balului Bostaneilor, eveniment cu traditie pentru colegiul Unirea. Sapte echipe, care au reprezentat cate un sat din zona Pascaniului au readus pe scena traditiile si obiceiurile romanesti. Au trecut prin patru probe, care au avut ca scop promovarea valorilor romanesti si pastrarea folclorului national.

  Colegiul Tehnic “Unirea” Pascani a organizat sambata, la Clubul Copiilor, spectacolul-concurs “Balul Bostaneilor”. Sapte echipe de elevi din clasele a IX-a si a X-a au incercat sa demonstreze ca sunt cei mai buni si au trecut prin cele patru probe stabilite de organizatori.

  Pentru a castiga “Bostanul de aur”, liceenii au prezentat traditiile si obiceiurile din satele din apropierea Pascaniului, cum ar fi Tatarusi, Ruginoasa, Dumbravita, Motca sau Bratesti. Au cantat melodii populare si au pus in scena diferite momente artistice.

  O alta proba a fost cea de prezentare a portului traditional romanesc si a localitatii.
  Liceeni au dansat pe melodii populare romanesti, tiganesti, lipovenesti sau specifice machedonilor.
  In ceea ce privesc traditiile, nu au lipsit petitul, casatoria sau botezul.

  Echipele au avut si invitati speciali. Iulian Nunuca de la Motca si Ansamblul “Junii Ruginoasei” au pus in scena momente memorabile.

  Castigatorii dar și toți ceilalți elevi participanți au primit premii constând în rechizite școlare, materiale didactice, materiale pentru amenajarea clasei și dulciuri. De asemenea, toți cei prezenți la spectacol, atât cei din public cât și cei de pe scenă, au fost serviți, la finalul evenimentului, cu plăcinte calde și dulciuri.

  Câstigătorii din acest an au fost următorii: Premiul I – Bostanul de Aur – clasa a X-a A, profesor diriginte Gordin Iuliana, Premiul al II-lea – Bostanul de Argint – clasa a X-a F, profesor diriginte Elefteriu Crina, Premiul al III-lea – Bostanul de Bronz – clasa a X-a B, profesor diriginte Puțintelnicu Marius.

  Mentionam ca balul poate fi vazut integral pe bittv.info si canalul de Youtube cu acelasi nume.
  Organizatorii și coordonatorii evenimentului din acest an au fost elevii claselor a IX-a E și a IX-a G, alături de doamnele profesori diriginți Alina Turcu și Adriana Vatavu. Spectacolul a fost inițiat, în anul 2006, de către doamna profesor Daniela Orășanu.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Tânăr de 18 ani arestat pentru complicitate în dosarul de furt calificat cu o pagubă de 180.000 de lei

  La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza comunei Moţca, în...

  Declarația politică a deputatului Sorin Năcuță cu privire la amenajarea hidroenergetică Pașcani

  C.P. După o informare privind stadiul lucrărilor la Amenajarea Hidroenergetică Pașcani, după discuții prealabile cu președintele Consiliului Județean, dl Costel Alexe și cu președintele...

  Un magazin al primarului Pașcaniului a fost spart marți seara – VIDEO

  Unul dintre magazinele primarului municipiului Pascani a fost spart marti, 13 martie, imediat dupa lasarea intunericului. Este vorba despre locatia de pe strada Stefan cel Mare, din centrul orasului. Un tanar in varsta de 30 de ani, care ar fi fost baut, a spart geamul de la intrare si a luat mai multe bunuri din unitate.  //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet