1.3 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Balbaieli administrative in legatura cu ”fantana de aur” din fata Primariei Pascani

Reprezentantii Primariei Pascani nu au raspunsuri concrete in legatura cu pretul exagerat pentru ,,fantana de aur” din fata institutiei. Dupa ce au pacalit Guvernul ca ar avea nevoie de cca 9,6 miliarde de lei vechi , inclus TVA, pentru construirea unei fantani arteziene pe platoul de la intrarea in sediul Primariei, reprezentantii administratiei locale au trimis constructorului comanda de executie, pentru lucrari de doar 2,24 miliarde de lei vechi, inclus TVA.

Astfel, conform notei de comanda , in acest an, ar urma sa fie realizata structura fantanii decorative cu tot cu canalizare si statia de pompare precum si racordurile la apa, canal si curent electric. Intrebati ce lucari ar urma sa fie realizate din restul sumei alocate pentru fantana arteziana, cca 7,3 miliarde de lei vechi inclus TVA, viceprimarul Vasile, presedintele Consiliului Tehnico Economic, Vasile Axinte, administratorul public, Gica Zanet si inginerii Primariei au ridicat din umeri.

Ei au refuzat sa confirme ca restul de bani ar urma sa fie cheltuiti pentru lucrarile ramase pe hartie: arhitectura fantanii, bransamentele si retele de canalizare menajera si pluviala, spunand ca ar fi vorba de cheltuieli cu mult exagerate.
Si chiar asa reiese din tabelul cu lucrari avand in vedere ca pentru realizarea a cativa metri de canalizare pluviala ar fi necesara suma de 142 619 lei fara TVA iar pentru decorarea fantanei 185 177 lei , la care se adauga inca 89 209 lei pentru canalizare menajera.
Mentionam ca in cursul zilei de ieri, aceiasi reprezentanti ai Primariei sustineau ca fantana arteziana va fi construita doar cu banii alocati in acest an si anume cu putin peste 2 miliarde de lei vechi, fara ca in anii viitori sa mai fie facute lucrari suplimentare asa cum reiese din anexele hotararii aprobate in primavara acestui an.

Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow