0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Balamuc total: Facturarea individuală nu fost votată nici măcar de iniţiator

Bunele intenţii au fost aruncate şi de acesta dată la coşul administratiei locale. Consilierii păşcăneni au respins, astăzi, regulamentul privind facturarea şi contractarea individuală a serviciilor de apă şi canalizare. Proiectul a fost propus spre dezbatere de consilierul Ioan Danu dar nu a primit nici un vot de susţinere nici măcar din partea iniţiatorului, în urma unei diversiuni de zile mari.
Şedinţa de îndată a fost prezidata de consilierul Vasile Balau. Iniţiatorul a prezentat motivele pentru care ar trebui votat proiectul pus în discuţie: cel mai important fiind crearea unui cadru legal pentru contractarea şi facturarea serviciilor de apă şi canalizare indiferent de operator.
Proiectul a fost criticat de secretarul Mircea Zuzan (foto). El a susţinut că votarea regulamentului “Danu” ar fi inutilă în condiţiile în care peste câteva săptămâni de zile ar urma să fie votat un alt regulament, odată cu scoaterea la licitaţie a serviciului de apă şi canalizare.
Pe marginea proiectului au fost comentarii şi din partea consilierului Dorin Nechifor. El a spus că regulament propus nu poate fi impus decât operatorului local atunci când serviciul va fi delegat şi că orice regulă nouă pentru Apa Vital trebuie, mai întâi, aprobată de asociaţia judeţeană de apă şi canalizare.
Au fost însă şi consilieri care au considerat că proiectul pus în discuţie nu aduce nimic nou şi că regulile seamănă cu cele impuse de Apa Vital.
Alţi consilieri au profitat de ocazie şi au cerut lămuriri în legătură cu ieşirea Pascaniului din ARSACIS.
La dezbateri au participat câţiva păşcăneni interesaţi de subiect. Unii dintre ei s-au înscris şi au făcut propuneri pe marginea proiectului pus în discuţie.
De exemplu Ioan Motatu a propus spre analiză o hotărâre asemănătoare, aprobată în anul 2013 de Consiliul Loca din Sighetu Marmaţiei, privind facturarea individuală pe baza convenţiilor de furnizare a apei.
Menţionăm la şedinţa au fost au participat doar 14 consilieri locali din cei 19. Ea a fost convocată la iniţiativa lui Ioan Danu pentru deblocarea crizei apei la Paşcani. De peste 8 luni de zile mii de locatari de la bloc nu pot să îşi achite consumurile de apă deoarece nu au încheiat contractele de furnizare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow