More

  Bal traditional la Motca. Cateva sute de tigani, invitati la petrecere

  Array

  Bal de zile mari in comuna Motca. Cateva sute de tigani participa la cea mai mare petrecere traditionala organizata in fiecare an de Inaltare. Gazdele primesc daruri scumpe de la cei care vin sa se distreze.
  bal tiganesc
  Sarbatoare mare printre tiganii din Motca. Astazi, ei au participat la un bal specific etniei, care se face din strabuni. Evenimentul a inceput dupa-amiaza, la casa unui gospodar care a vrut sa organizeze petrecerea. Bogdan Frasila are 33 ani si a cheltuit peste 3.000 euro pentru distractie. A tocmit muzica, a cumparat mancare si bauturi scumpe. Totul pentru ca traditia sa se pastreze. De asemenea a trimis si sute de invitatii.

  Rudele lui s-au ocupat de pregatirea mancarii. Nu foarte sofisticate. De baza, a fost carnea de porc sau oaie, perpelita pe gratar.

  bal tiganesc1

  In timp ce femeile alergau de zori pentru a pregati totul, la poarta au inceput sa soseasca musafirii. Barbatii s-au imbracat in cele mai bune haine, s-au incaltat cu pantofi de lac si au luat cu ei cele mai scumpe bijuterii.

  Traditia face ca la acest bal, invitatii sa aduca daruri organizatorilor. Fie anumite bunuri de valoare, fie sume de bani. In functie de buzunarul fiecaruia.

  Este al doilea bal din an la tiganii din Motca. Primul a fost facut in a doua zi de Paste. Doar in comunitatea lor se organizeaza astfel de petreceri, astfel ca invitatii sunt si din alte zone precum Targu Neamt sau Suceava.

  Distractia tine de obicei ore bune, aproape de zorii zilei ce urmeaza.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Reacția primarului după ce a primit semnăturile pentru transportul elevilor: Am nevoie de informații suplimentare. Voi sta de vorba cu părinții după ce voi...

  Problema transportului elevilor școlii “Iordache Cantacuzino”, care fac naveta pe jos , câțiva km pe zi printre mașini, pentru a ajunge la noua locație,...

  Un avocat noul președinte de la CSM. 1,2 lei/zi alocația unui sportiv

  Clubul Sportiv Municipal Pașcani are o noua conducere. Săptămâna trecută ,in prima ședința a Consiliului de Administrație a fost ales in funcția de președinte...

  Primarul din Stolniceni Prăjescu a oferit flori de Ziua Femeii, în școlile din comună – FOTO

  Ziua Femei a fost sarbatorita luni atat in marile orase cat si la sate. In Stolniceni Prajescu, a devenit o traditie ca de 8...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI