More

  Bafta la examene! ÎNCEPE BAC-ul

  Array

  Emotii pentru absolventii clasei a XII a. Peste 4.000 de elevi din judetul Iasi vor intra in febra examenului de bacalaureat care dureaza mai bine de o luna de zile. Maine se da startul cu proba la limba romana, oral.

  Subiectele la BACALAUREAT 2014 proba orala pot fi texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale, cu un grad de complexitate care sa permita tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute. Astfel, fiecare elev va alege un subiect in fata comisie de examen – subiect care va consta intr-un text pe marginea caruia elevul trebuie sa vorbeasca liber. Textul poate fi un fragment dintr-o opera literara sau un text intalnit in viata de zi cu zi.

  Examinarea se realizeaza de catre doi profesori de specialitate, membri ai comisiei. Acestia pot interveni cu intrebari lamuritoare sau suplimentare, de regula dupa ce candidatul si-a prezentat raspunsurile. Examinarea se desfasoara in prezenta a cel putin 3 candidati.

  Pana pe 12 iunie, cei 4 350 de adolesecenti vor sustine proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare in limba romana, in 45 de centre de examen. Acestia vor intra in ordine alfabetica, evaluarea incepand de la ora 9.00 dimineata.

  Examenul continua in perioda
  16 – 20 iunie – Evaluarea competenţelor digitale
  23 – 27 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – engleza sau franceza.
  Din 30 iunie încep probele scrise cu Limba si literatura română, pe 2 iulie – Proba obligatorie a profilului, 4 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării.

  Afişarea rezultatelor la Bacalaureat 2014 se va face în data de 7 iulie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12,00 şi 16,00. Rezolvarea lor se va face în perioada 8 – 10 iulie, iar rezultatele finale vor şi afişate pe 11 iulie.

  In judetul Iasi s-au inscris la examenul de bacalaureat, pentru sesiunea iunie-iulie 2014, un numar de 5 112 candidati.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI