17.3 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
17.3 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
Array

Bafta la examene! ÎNCEPE BAC-ul

Ultimele știri

Emotii pentru absolventii clasei a XII a. Peste 4.000 de elevi din judetul Iasi vor intra in febra examenului de bacalaureat care dureaza mai bine de o luna de zile. Maine se da startul cu proba la limba romana, oral.

Subiectele la BACALAUREAT 2014 proba orala pot fi texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale, cu un grad de complexitate care sa permita tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute. Astfel, fiecare elev va alege un subiect in fata comisie de examen – subiect care va consta intr-un text pe marginea caruia elevul trebuie sa vorbeasca liber. Textul poate fi un fragment dintr-o opera literara sau un text intalnit in viata de zi cu zi.

Examinarea se realizeaza de catre doi profesori de specialitate, membri ai comisiei. Acestia pot interveni cu intrebari lamuritoare sau suplimentare, de regula dupa ce candidatul si-a prezentat raspunsurile. Examinarea se desfasoara in prezenta a cel putin 3 candidati.

Pana pe 12 iunie, cei 4 350 de adolesecenti vor sustine proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare in limba romana, in 45 de centre de examen. Acestia vor intra in ordine alfabetica, evaluarea incepand de la ora 9.00 dimineata.

Examenul continua in perioda
16 – 20 iunie – Evaluarea competenţelor digitale
23 – 27 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – engleza sau franceza.
Din 30 iunie încep probele scrise cu Limba si literatura română, pe 2 iulie – Proba obligatorie a profilului, 4 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării.

Afişarea rezultatelor la Bacalaureat 2014 se va face în data de 7 iulie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12,00 şi 16,00. Rezolvarea lor se va face în perioada 8 – 10 iulie, iar rezultatele finale vor şi afişate pe 11 iulie.

In judetul Iasi s-au inscris la examenul de bacalaureat, pentru sesiunea iunie-iulie 2014, un numar de 5 112 candidati.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
17.3 ° C
20.1 °
13.9 °
84 %
1.7kmh
2 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
28 °
mar
31 °
mie
32 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI