14.8 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021
Array

Bacalaureat fără emoţii la limba română. Subiectele au fost prea grele, doi tineri au fost prinşi copiind

bac pascani

Zi plina de emotii pentru cele cateva sute de absolventi de liceu care sustin in aceste zile examenul de bacalureat la Colegiul Tehnic “CF Unirea” din Pascani, unul dintre cele 7 centre de examinare din judet. Astazi, 26 august ei au avut de parcurs una dintre cele mai importante probe scrise, la limba si literatura romana. Multi dintre ei s-au aratat nemultumiti ca subiectele nu au fost suficient de usoare, asa cum ar trebuie sa fie pentru sesiunea de toamna.

S-au inregistrat si doua incidente la Pascani si unul la Targu Frumos, unde trei candidati au fost dati afara din sala dupa ce au fost prinsi copiind. Altii au ales sa nu mai vina la examen chiar daca au participat la probele orale, astfel incat din cei peste 2 000 de tineri inscrisi, 228 nu au participat la proba de limba romana.

Chiar daca timpul de rezolvare a subiectelor a fost de trei ore, intre 9.00 si 12.00, majoritatea candidatilor au iesit numai dupa o ora de examen. Ca de obicei, ultimul subiect le-a dat batai de cap.

Bacalaureatul continuă cu proba E)c), miercuri, 28 august, unde sunt așteptați 1586 de candidați, dintre care 157 susțin examen la istorie, iar 1429 susțin examen la matematică.Vineri, 30 august, bacalaureatul se încheie cu proba E)d), unde sunt însciși 1 652 de candidați. Primele rezultate se vor afișa conform calendarului stabilit de MEN, în ziua de 2 septembrie 2013.

Mentionam ca incepand de la anul, elevii ar putea fi înregistraţi şi audio, nu numai video, în timpul examenului, conform unei declaratii a ministrului Educatiei, Remus Pricopie. ziarulorizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Mascații au descins noaptea trecută la Pașcani. Un urmărit național a fost găsit

În noaptea de 22 spre 23 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani, cu sprijinul Serviciului...

Ciobanul din Soci care şi-a ucis tatăl cu făcăleţul vrea o pedeapsă minimă

Ciobanul din Soci care şi-a ucis tatăl cu făcăleţul vrea o pedeapsă minimă. A fost trimis în...

Florin Cîțu: „Activitățile economice se vor închide la ora 18.00 acolo unde incidența trece de 4 la mie”

Premierul Florin Cîțu a anunțat că miercuri Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) va regelementa o...

Cum, cui, când va fi administrată doza a treia de vaccin. Cine nu trebuie să o facă

O vor primi din 28 septembrie toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI