5.5 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Bacalaureat fără emoţii la limba română. Subiectele au fost prea grele, doi tineri au fost prinşi copiind

bac pascani

Zi plina de emotii pentru cele cateva sute de absolventi de liceu care sustin in aceste zile examenul de bacalureat la Colegiul Tehnic „CF Unirea” din Pascani, unul dintre cele 7 centre de examinare din judet. Astazi, 26 august ei au avut de parcurs una dintre cele mai importante probe scrise, la limba si literatura romana. Multi dintre ei s-au aratat nemultumiti ca subiectele nu au fost suficient de usoare, asa cum ar trebuie sa fie pentru sesiunea de toamna.

S-au inregistrat si doua incidente la Pascani si unul la Targu Frumos, unde trei candidati au fost dati afara din sala dupa ce au fost prinsi copiind. Altii au ales sa nu mai vina la examen chiar daca au participat la probele orale, astfel incat din cei peste 2 000 de tineri inscrisi, 228 nu au participat la proba de limba romana.

Chiar daca timpul de rezolvare a subiectelor a fost de trei ore, intre 9.00 si 12.00, majoritatea candidatilor au iesit numai dupa o ora de examen. Ca de obicei, ultimul subiect le-a dat batai de cap.

Bacalaureatul continuă cu proba E)c), miercuri, 28 august, unde sunt așteptați 1586 de candidați, dintre care 157 susțin examen la istorie, iar 1429 susțin examen la matematică.Vineri, 30 august, bacalaureatul se încheie cu proba E)d), unde sunt însciși 1 652 de candidați. Primele rezultate se vor afișa conform calendarului stabilit de MEN, în ziua de 2 septembrie 2013.

Mentionam ca incepand de la anul, elevii ar putea fi înregistraţi şi audio, nu numai video, în timpul examenului, conform unei declaratii a ministrului Educatiei, Remus Pricopie. ziarulorizont.info

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow