23 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022

Bacalaureat 2022. Absolvenții de liceu susțin proba scrisă la alegere a profilului și specializării

Absolvenţii de liceu susţin, miercuri, 23 iunie, proba la alegere a profilului şi a specializării din cadrul examenului de Bacalaureat 2022, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Proba va începe la ora 9:00, însă accesul în săli este permis până la ora 8:30. Subiectele și baremele pentru probele la alegere – fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie – vor fi publicate pe subiecte.edu.ro, la ora 15:00, iar subiectele pot fi consultate și pe Digi24.ro, imediat ce acestea vor fi disponibile.

Luni, 20 iunie, candidații au susținut proba scrisă la Limba română, iar marți, 21 iunie, proba obligatorie a profilului.

Bacalaureat 2022, proba scrisă la alegere a profilului și specializării

La proba la alegere a profilului şi a specializării, candidații au putut opta, în conformitate cu filiera, profilul şi specializarea urmate, pentru una dintre disciplinele cuprinse în următoarele două grupe:

  • fizică, chimie, biologie sau informatică – pentru profilul real din filiera teoretică, pentru profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică şi pentru profilul militar din filiera vocaţională
  • geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie – pentru profilul servicii din filiera tehnologică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepția profilului militar.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Contestații și rezultate Bacalaureat 2022

Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iunie până la ora 12,00. Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 – 18,00 în aceeaşi zi. Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.

După probele la alegere ale profilului şi specializării, joi, 23 iunie, se va desfășura proba la Limba si literatura maternă.

Sursa DIGI 24

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow