BACALAUREAT 2017. Ce le-a picat elevilor la proba scrisă de la limba română

Emoții pentru mii de absolvenți de liceu. Astăzi au trecut prin proba scrisă la Limba și literatura Română. De exemplu cei de la profilul uman, au avut de scris un eseu în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ aparţinând lui Ioan Slavici sau lui Liviu Rebreanu, dar şi de redactat un text argumentativ despre rolul comunicării în reuşita unui proiect de echipă. În județul Iași, doi candicați au fost eliminați dinexamen pentru tentativă de fraudă.

Peste 4.500 de elevi din județul Iași au susținut astăzi una dintre cele mai importante probe ale examenului de bacalaureat. După aproape trei ore, absolvenții de liceu au ieșit din școli și au răsuflat ușurați că au bifat această probă. Însă greul mai durează până la finalul acestei săptămâni, când examenul se va încheia.

La Colegiul “Sadoveanu”, unul dintre centrele de examinare, reporterii BIT TV au nimerit numai absolvenți cărora această proba i-a luat prin surprindere și examenul li s-a părut unul greu și cu subiecte neașteptate.

Absolvenţii de liceu de la profilul real au avut de scris un eseu în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ aparţinând lui Ioan Slavici sau lui Liviu Rebreanu, dar şi de redactat un text argumentativ despre rolul comunicării în reuşita unui proiect de echipă.

La uman, elevii au avut de redactat un eseu de 600 – 900 de cuvinte în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un text narativ aparţinând lui Marin Preda.

Chiar dacă mai au de dat examene și nu sunt siguri de notele ce le vor obține, o parte dintre candidați se gândesc deja la examenele de admitere de la facultăți, acolo unde acestea sunt impuse.

Amintim că în județul Iași la această probă au fost înscriși 4 646 de absolvenți, iar 117 au absentat. 2 candidați au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudă.

Examenul va continua marţi cu proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

Ultima probă scrisă este programată vineri, 30 iunie. Afişarea primelor rezultate de la Bacalaureatul 2017 este prevăzută pe 5 iulie, când vor putea fi depuse şi contestaţiile.
Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Slider
loading...