More

  BACALAUREAT 2014: Peste 58% din absolvenţi sunt utilizatori experimentaţi şi avansaţi de calculator

  Array

  Peste 58 la sută dintre absolvenţii de liceu au obţinut, la proba de evaluare a competenţelor digitale de la bacalaureat, calificativele de utilizator experimentat şi utilizator avansat, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

  Din totalul celor 120.905 candidaţi înscrişi la această probă, au absentat 3.525, iar cinci au fost eliminaţi din examen.

  Calificativul utilizator experimentat l-au primit 36.102 (29,86%) absolvenţi, în timp ce alţi 34.837 (28,81%) au intrat în posesia calificativului de utilizator avansat.

  Totodată, 33.502 (27,71%) absolvenţi au obţinut calificativul de utilizator mediu, iar 12.348 (10,21%), cel de utilizator începător. Alţi 586 (0,48%) dintre participanţi nu au primit niciun calificativ.

  Ultima probă orală, cea de evaluare a competenţelor într-o limbă de circulaţie internaţională, se desfăşoară în perioada 23 – 27 iunie.

  Pe 30 iunie, debutează probele scrise ale Bacalaureaului, cu proba Limba şi literatura română. Urmează pe 1 iulie, proba la Limba şi literatura maternă, respectiv proba obligatorie a profilului, pe data de 2 iulie. Pe 4 iulie se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării.

  Afişarea rezultatelor va avea loc în data de 7 iulie (până în ora 12.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile (între orele 12.00 – 16.00). Acestea urmează a fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 11 iulie. Sursa Mediafax

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  CL PASCANI, O NOUA SEDINTA EXTRAORDINARA

  Legislativul pascanean este convocat, din nou, in sedinta extraordinara pe 10 martie a.c., de la ora 14. Pe ordinea de zi sunt doar doua...

  Primăria Pașcani anunță un program de colectare a deșeurilor voluminoase, în următoarea perioadă

  Primăria Municipiului Pașcani a anuntat printr-un comunicat de presa un program de colectare a deșeurilor voluminoase, în următoarea perioadă. In colaborare cu operatorul judetean,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI