BAC-ul începe din februarie!

  Slider

  BAC-ul începe din februarie!

   Pe elevii care au trecut în clasa a XII-a îi aşteaptă deja emoţiile Bacalaureatului. Ministrul Educaţiei a aprobat calendarul examenului de Bacalaureat 2018. Noutatea majoră este că examenul începe în luna februarie, respectiv pe 12 februarie 2018, cu probele de evaluare a competenţelor. Probele scrise se vor da în luna iunie, în intervalul 25-28. Primele rezultate vor fi afişate pe 4 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe data de 9 iulie.

  Veste nu tocmai bună pentru elevii din ultimul an de liceu. Începutul anului școlar vine cu schimbări pentru ei. Astfel, prima sesiune a examenului naţional de bacalaureat va începe în 2018 în luna februarie, cu probele de evaluare a competenţelor, urmând ca în iunie să se desfăşoare probele scrise la bacalaureat, conform calendarului aprobat prin ordin al Ministrului Educaţiei Naţionale.

  Mai exact prima probă va începe pe 12 – 13 februarie 2018, când va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), care va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 14-15 februarie.

  În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D) iar în 21 şi 22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

  BACALAUREAT 2018- CALENDARUL PROBELOR SCRISE

  probă scrisă – Limba şi literatura română – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie;

  proba la Limba şi literatura maternă – Eb) este programată marţi, 26 iunie;

  proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie.

  probă la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – se va desfăşura vineri, 28 iunie. 

  Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12,00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12,00 – 16,00). Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

  Înscrierile pentru susţinerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 29 ianuarie – 2 februarie 2018.

  Cursurile pentru clasele a XII-a şi a XIII-a se încheie vineri, 25 mai.

  Potrivit ordinului, a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2018 are următoarea structură: 10 – 13 iulie înscrierea candidaţilor, 27 iulie înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe.

  Pe 20 august se va susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 21 august – cea la Limba şi literatura maternă, 22 august – proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august – proba la alegere a profilului şi specializării.

  Între 24 şi 27 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 28 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 29 şi 30 august – evaluarea competenţelor digitale.

  În zilele de 30 şi 31 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

  Pe 1 septembrie vor fi afişate rezultatele (până la ora 12,00) şi vor fi depuse contestaţiile, între orele 12,00 şi 16,00. Pe 6 septembrie vor fi făcute publice rezultatele finale.

  Slider