More

  BAC-ul începe din februarie!

  Array

  BAC-ul începe din februarie!

   Pe elevii care au trecut în clasa a XII-a îi aşteaptă deja emoţiile Bacalaureatului. Ministrul Educaţiei a aprobat calendarul examenului de Bacalaureat 2018. Noutatea majoră este că examenul începe în luna februarie, respectiv pe 12 februarie 2018, cu probele de evaluare a competenţelor. Probele scrise se vor da în luna iunie, în intervalul 25-28. Primele rezultate vor fi afişate pe 4 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe data de 9 iulie.

  Veste nu tocmai bună pentru elevii din ultimul an de liceu. Începutul anului școlar vine cu schimbări pentru ei. Astfel, prima sesiune a examenului naţional de bacalaureat va începe în 2018 în luna februarie, cu probele de evaluare a competenţelor, urmând ca în iunie să se desfăşoare probele scrise la bacalaureat, conform calendarului aprobat prin ordin al Ministrului Educaţiei Naţionale.

  Mai exact prima probă va începe pe 12 – 13 februarie 2018, când va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), care va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 14-15 februarie.

  În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D) iar în 21 şi 22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

  BACALAUREAT 2018- CALENDARUL PROBELOR SCRISE

  probă scrisă – Limba şi literatura română – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie;

  proba la Limba şi literatura maternă – Eb) este programată marţi, 26 iunie;

  proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie.

  probă la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – se va desfăşura vineri, 28 iunie. 

  Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12,00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12,00 – 16,00). Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

  Înscrierile pentru susţinerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 29 ianuarie – 2 februarie 2018.

  Cursurile pentru clasele a XII-a şi a XIII-a se încheie vineri, 25 mai.

  Potrivit ordinului, a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2018 are următoarea structură: 10 – 13 iulie înscrierea candidaţilor, 27 iulie înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe.

  Pe 20 august se va susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 21 august – cea la Limba şi literatura maternă, 22 august – proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august – proba la alegere a profilului şi specializării.

  Între 24 şi 27 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 28 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 29 şi 30 august – evaluarea competenţelor digitale.

  În zilele de 30 şi 31 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

  Pe 1 septembrie vor fi afişate rezultatele (până la ora 12,00) şi vor fi depuse contestaţiile, între orele 12,00 şi 16,00. Pe 6 septembrie vor fi făcute publice rezultatele finale.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Monica Berescu, deputat USRPLUS: “Cîțu a provocat o criză în Alianță pentru a-și arăta mușchii în PNL”

  Reformele adevărate și eficiente se produc doar prin voință politică și prin cooperare; indiferent de popularitatea unor decizii sau a altora. Decizia de astăzi...

  Casa de Cultură Pașcani a stabilit programul de activități pentru acest an

  Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani si-a stabilit programul de activitati culturale pentru anul in curs. Proiectul a obtinut avizul consiliului consultativ si al celui de administratie si urmeaza sa fie supus dezbaterii in viitoarea sedinta de Consiliu Local. Potrivit documentului si in acest an vor fi cam aceelasi manifestari cultural-artistice ca in anii trecuti. //

  Campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice, la Pașcani

  Pășcănenii care au aparate electrice și electrocasnice vechi, pe care nu le mai folosesc, se pot debarasa de acestea, corect şi uşor, printr-un serviciu pus la dispoziție de administrația locală, în parteneriat cu Ecoarena. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet