Array

BAC-ul de toamna: Candidatii spera sa ia nota de trecere

Sute de candidati s-au prezentat din nou sa sustina examenul de bacalaureat. Astazi s-a dat start probelor scrise, cu cea la limba si literatura romana. Absolventii de liceu spun ca au fost multumiti de gradul de dificultate al subiectului, insa nu credeau ca vor trebui sa scrie despre personajele dintr-o nuvela studiata.

Emotii pentru absolventii de liceu. De astazi a inceput cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Candidatii care nu au promovat examenul maturitatii in prima sesiune, cea din vara, sustin, in perioada 24-28 august, probele scrise.
La primul subiect au avut 9 cerinte formulate pe baza unui text la prima vedere, la subiectul al doilea au avut de formulat un text argumentativ, iar la subiectul al treilea – particularitatile de constructie ale unui personaj sau relatia dintre doua personaje din nuvela le-a dat batai de cap absolventilor.
O parte din tinerii si-au dedicat timpul liber invatand si spera ca tot ce au acumulat in aceasta perioada sa le fie benefic si sa reuseasca sa obtina macar punctajul minim pentru a promova examenul.

Nu pentru toti, subiectele li s-au parut accesibile.
De exemplu, subiectul II a dat batai de cap. Andreea, o tanara abia iesita din proba, sa spunem ca din cauza emotiilor, nu a reusit sa tina minte cerinta nici macar pana la poarta centrului de examen.

Lucrarile candidatilor vor fi corectate in alte judete, aceasta masura fiind luata inainte de prima sesiune de bacalaureat, iar pentru a putea fi declarati admisi, absolvenţii de liceu trebuie sa obţina cel puţin nota 5 la fiecare dintre cele trei probe, iar media notelor de la cele trei probe sa fie minim 6.
Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.
Mentionam ca la nivel de judet, s-au inscris pentru a sustine examenul maturitatii aproximativ 1700 de candidati, iar la nivel de oras, centrul de examen este la Colegiul Tehnic de Cai Ferate “Unirea”.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...