More

  BAC-ul de toamna: Candidatii spera sa ia nota de trecere

  Array

  Sute de candidati s-au prezentat din nou sa sustina examenul de bacalaureat. Astazi s-a dat start probelor scrise, cu cea la limba si literatura romana. Absolventii de liceu spun ca au fost multumiti de gradul de dificultate al subiectului, insa nu credeau ca vor trebui sa scrie despre personajele dintr-o nuvela studiata.

  Emotii pentru absolventii de liceu. De astazi a inceput cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Candidatii care nu au promovat examenul maturitatii in prima sesiune, cea din vara, sustin, in perioada 24-28 august, probele scrise.
  La primul subiect au avut 9 cerinte formulate pe baza unui text la prima vedere, la subiectul al doilea au avut de formulat un text argumentativ, iar la subiectul al treilea – particularitatile de constructie ale unui personaj sau relatia dintre doua personaje din nuvela le-a dat batai de cap absolventilor.
  O parte din tinerii si-au dedicat timpul liber invatand si spera ca tot ce au acumulat in aceasta perioada sa le fie benefic si sa reuseasca sa obtina macar punctajul minim pentru a promova examenul.

  Nu pentru toti, subiectele li s-au parut accesibile.
  De exemplu, subiectul II a dat batai de cap. Andreea, o tanara abia iesita din proba, sa spunem ca din cauza emotiilor, nu a reusit sa tina minte cerinta nici macar pana la poarta centrului de examen.

  Lucrarile candidatilor vor fi corectate in alte judete, aceasta masura fiind luata inainte de prima sesiune de bacalaureat, iar pentru a putea fi declarati admisi, absolvenţii de liceu trebuie sa obţina cel puţin nota 5 la fiecare dintre cele trei probe, iar media notelor de la cele trei probe sa fie minim 6.
  Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.
  Mentionam ca la nivel de judet, s-au inscris pentru a sustine examenul maturitatii aproximativ 1700 de candidati, iar la nivel de oras, centrul de examen este la Colegiul Tehnic de Cai Ferate “Unirea”.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet