More

  BAC-ul de toamna: Candidatii spera sa ia nota de trecere

  Array

  Sute de candidati s-au prezentat din nou sa sustina examenul de bacalaureat. Astazi s-a dat start probelor scrise, cu cea la limba si literatura romana. Absolventii de liceu spun ca au fost multumiti de gradul de dificultate al subiectului, insa nu credeau ca vor trebui sa scrie despre personajele dintr-o nuvela studiata.

  Emotii pentru absolventii de liceu. De astazi a inceput cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Candidatii care nu au promovat examenul maturitatii in prima sesiune, cea din vara, sustin, in perioada 24-28 august, probele scrise.
  La primul subiect au avut 9 cerinte formulate pe baza unui text la prima vedere, la subiectul al doilea au avut de formulat un text argumentativ, iar la subiectul al treilea – particularitatile de constructie ale unui personaj sau relatia dintre doua personaje din nuvela le-a dat batai de cap absolventilor.
  O parte din tinerii si-au dedicat timpul liber invatand si spera ca tot ce au acumulat in aceasta perioada sa le fie benefic si sa reuseasca sa obtina macar punctajul minim pentru a promova examenul.

  Nu pentru toti, subiectele li s-au parut accesibile.
  De exemplu, subiectul II a dat batai de cap. Andreea, o tanara abia iesita din proba, sa spunem ca din cauza emotiilor, nu a reusit sa tina minte cerinta nici macar pana la poarta centrului de examen.

  Lucrarile candidatilor vor fi corectate in alte judete, aceasta masura fiind luata inainte de prima sesiune de bacalaureat, iar pentru a putea fi declarati admisi, absolvenţii de liceu trebuie sa obţina cel puţin nota 5 la fiecare dintre cele trei probe, iar media notelor de la cele trei probe sa fie minim 6.
  Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.
  Mentionam ca la nivel de judet, s-au inscris pentru a sustine examenul maturitatii aproximativ 1700 de candidati, iar la nivel de oras, centrul de examen este la Colegiul Tehnic de Cai Ferate “Unirea”.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Reprezentantii Consiliului Local in CA-urile scolilor

  Legislativul pascanean a fost convocat in regim de urgenta pentru desemnarea reprezentantilor in Consiliile de Administratie si Comisiile pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii, in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI