27.7 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
27.7 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
Array

BAC 2014: Au început probele scrise. VEZI BAREMUL DE CORECTARE

Ultimele știri

Emotiile continua pentru absolventii de clasa a XII a. De astazi si pana vineri, tinerii trec prin probele scrise ale examenului de bacalaureat. Incidente nu s-au inregistrat, insa Eminescu i-a pus in dificultate pe candidati. Ca de obicei, curentul electric s-a intrerupt la Colegiul “Sadoveanu” acolo unde peste 400 de absolventi au sustinut examenul astazi.

BAC

Zi de foc pentru mii de tineri înscrişi la proba scrisă de Limba Română din cadrul examenului de Bacalaureat, probă care s-a desfăşurat azi dimineata, intre orele 9.00 – 12.00. Subiectele de la Limba Română au fost de două feluri, existând variante distincte pentru specializările Real şi Uman.

Cristina crede ca va lua nota 8, dupa ce a rezolvat toate cerintele cerute. La ultimul subiect a avut de ales intre doua mari opere.

In schimb ce Razvan, spera sa ia nota de trecere. A terminat la profilul stiinte ale naturii si a avut de facut un eseu despre opera lui Eminescu.

Nu toti elevii au iesit bucurosi de la examinare. Ei spun ca nu s-a putut copia si ca fiecare a scris ce a invatat.

Mai emotionati au fost parintii care i-au asteptat nerabdatori sa afle ce au facut copiii lor la testare.

Unul din centrele de examinare din judet a fost la Colegiul “Sadoveanu” unde peste 400 de candidati de la trei scoli („Sadoveanu”, „Miron Costin” din Pascani si „Bogdan Voda” din Halaucesti) au dat astazi examen. Presedintele comisiei de supraveghere, Cristi Țîrcă spune ca nu s-au inregistrat evenimente neplacute si ca a fost o mica pana de curent.

Elevii au avut la dispozitie trei ore pentru a rezolva subiectele. Cei mai multi dintre ei isi doreau sa le pice proza, dar au primit poezia.
Absolventii de liceu promoveaza examenul de bacalaureat daca indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii: au sustinut probele de evaluare a competentelor; au sustinut toate probele scrise si au obtinut cel putin nota 5 la fiecare dintre acestea si au obtinut cel putin media 6 la probele scrise. Pe 2 iulie va fi proba obligatorie a profilului. www.bittv.info

VEZI AICI REZOLVAREA

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
27.7 ° C
28.3 °
26.2 °
57 %
2.6kmh
13 %
Dum
26 °
lun
29 °
mar
27 °
mie
31 °
joi
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI