-3.7 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Azi va fi deschisa sectia ATI de la Spitalul Mobil Letcani

Astăzi se va activa secția ATI din cadrul Spitalului modular Lețcani, care va funcționa cu 6 paturi. Unitatea medicală a fost deschisă azi noapte, cand au ajuns si primii pacienti infectati cu COVID-19.

Pentru inceput, la Spitalul modular vor fi ingrijiti doar bolnavii cu forme medii de COVID 19 care nu necesita suport mare de oxigen si pot beneficia de oxigenoterapie cu ajutorul concentratoarelor.

Momentan sunt operationalizate 20 de paturi, adica doua saloane, pentru pacientii COVID cu forme medii. In cursul noptii au fost internati primii cinci pacienti. De asemenea, au fost operationalizate 10 paturi cu concentratoare de oxigen.

Marius Voicescu, purt. de cuv. DSP Iași: „Spitalul modular de la Lețcani a început încă de aseară să primească din nou pacienți, astfel ieri la finalul zilei au fost transferați 10 pacienți confirmați cu Covid 19 cu forme ușoare și medii, care nu necesită suport mare de oxigen și care pot beneficia de oxigeno-terapie cu ajutorul concentratoarelor. În această după amiază se va activa și secția ATI din cadrul Spitalului modular Lețcani, care va funcționa pentru moment cu 6 paturi, ceea ce înseamnă că astăzi vor fi transferați la această secție”.

sursa telem

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow