20.6 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 25, 2021
Array

Azi, ultima zi de examen la bacalaureat. Cei mai mulţi elevi dau proba la engleză

5 la 1: Scorul cu care engleza a „bătut“ franceza: acesta este raportul dintre numărul absolvenţilor de liceu care au preferat engleza şi cei care au preferat franceza pentru proba de comunicare în limbă străină de la bacalaureat.
1.652 de candidaţi vor susţine astăzi proba la alegere a specializării, examen cu care se încheie sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Rezultatele la probele de evaluare a competenţelelor au fost făcute publice în cursul acestei săptămâni, în timp ce notele la probele scrise vor fi afişate, după calendarul stabilit de MEN, în ziua de 2 septembrie.
Conform unei statistici a Inspectoratului Şcolar Judeţean, dintre cei 603 de elevi prezenţi la evaluarea competenţelor de comunicare în limba română, doar 177 au fost desemnaţi utilizatori experimentaţi. Cei mai mulţi – 276 la număr – au fost consideraţi „avansaţi“, iar 150 utilizează limba română doar la nivel mediu. La proba de competenţe digitale au fost înscrişi 698 de tineri, dar 92 au absentat. 228 de elevi sunt utilizatori începători în ceea ce priveşte calculatoarele, 231 – medii, 103 – avansaţi şi doar 24 sunt experimentaţi. 20 de concurenţi nu au primit niciun calificativ, întrucât nu au fost capabili să obţină cel puţin 10 puncte la probă. La proba de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională s-au înregistrat cei mai mulţi absenţi: 122 din 714 înscrişi. Majoritatea a obţinut calificativul A2, conform Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi Străine (A1, A2, B1 sau B2), pentru fiecare din cele 5 competenţe evaluate: înţelegere a unui text audiat, înţelegere a unui text citit, producere a unui mesaj scris, producere a unui mesaj oral şi interacţiune orală. Cel mai bun calificativ care poate fi obţinut este B2. La fel ca în sesiunea din vară a bacalaureatului, engleza este cea mai solicitată limbă (587 candidaţi), urmată de franceză (120). Cinci tineri au susţinut proba la italiană, unul la germană şi unul la rusă.

Sursa BZI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Florin Cîţu vs. Ludovic Orban, la congresul PNL. Liberalii îşi aleg viitorul preşedinte de partid

Congresul PNL îi pune faţă în faţă pe Ludovic Orban, preşedintele actual al partidului, şi Florin Cîţu,...

Heleșteni: Omorât pe drumul sătesc dis-de-dimineaţă de un vitezoman: circula cu mult peste 100 km/h printre case

Un sătean din Heleşteni a fost omorât de maşina unui vitezoman care a ricoşat ca o bilă...

Mărturii dramatice. Valul 4 la Ambulanţă: 20 solicitări pe oră, zi şi noapte, la Iaşi

„Noi suntem cu mâinile goale, la fel ca soldaţii care merg la război şi care nu au...

DEPUTATUL VASILE TOMA, INTREBARI PENTRU PNL

Domnule Premier, domnule Președinte al Camerei Deputaților, doamnelor și domnilor miniștri și demnitari PNL, Congresul sau demisia! Domnule...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI