21.2 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Azi, prima probă la bacalaureatul de toamnă

ncepând de astăzi, tinerii care nu au reuşit încă să promoveze examenul de bacalaureat mai au o şansă. Sesiunea a doua începe cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Candidaţii sunt aşteptaţi în sălile supravegheate video începând cu ora 8. În funcţie de modul în care se vor descurca pe marginea subiectelor primite, aceştia vor fi declaraţi utilizatori ai limbii române experimentaţi, avansaţi sau de nivel mediu. Această probă nu poate fi „picată”, însă cei care nu o susţin nu vor avea încheiată media finală.
Remus Pricopie, ministrul Educaţiei Naţionale, a susţinut la sfârşitul săptămânii trecute o videoconferinţă cu toate inspectoratele şcolare judeţene, pentru a stabili ultimele detalii legate de organizarea examenului. „Ministrul a atras, din nou, atenţia tuturor persoanelor implicate în examenul de bacalaureat să respecte atât metodologia, cât şi litera legii”, se arată într-un comunicat al ministerului.
Aproximativ 2.380 de absolvenţi de clasa a XII-a vor susţine la Iaşi a doua sesiune a bacalaureatului din acest an. Dintre aceştia, 513 au reuşit să treacă corigenţele în această vară, iar 1.867 sunt elevi care au picat examenul maturităţii sau care nu s-au înscris. Examenul se va desfăşura în şapte centre judeţene, – Colegiul „E. Racoviţă”, Colegiul Tehnic de Căi Ferate din Paşcani, „I. C. Ştefănescu”, Transporturi, „D. Leonida”, „R. Cernătescu” şi Liceul „I. Neculce” din Tg. Frumos -, iar lucrările vor fi corectate în două centre de evaluare.
Sursa: Ziarul de Iasi

Alte articole

Restricții pentru traficul greu pe strada Unirii. Kogălniceanu rămâne cu sens unic

Sedinta importanta pentru circulatia rutiera in anumite zone din...

 Seniorii ceferiști, întâlnire emoționantă lângă locomotiva de epocă din Pașcani

Intalnire cu mare incarcatura emotionala, duminica, 1 octombrie, in...

Seniorii pășcăneni, sărbătoriți de ziua lor – FOTO

Ziua internationala a persoanelor varstnice a fost sarbatorita prin...

Festivitate de deschidere la Clubul Copiilor Pașcani – VIDEO

Clubul Copiilor din municipiul Pascani si-a deschis portile pentru...