9.6 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Festivalul Berii Skol la Pașcani

Motive de bucurie și relaxare pentru pășcăneni: vineri seara, începând cu orele 17.00, lângă Stadionul Municipal din Pașcani,a început Festivalul Berii Skoll, unde sunt așteptați toți iubitorii de muzică populară din localitate și împrejurimi, cât și cei interesați de distracție, deoarece a fost amenajat și un parc de acest gen, pentru toate vârstele.

Organizatorii au ales să promoveze cu ocazia acestor evenimente doar muzica populară pentru a aduce în prim plan tradițiile românești și a-i ajuta pe soliștii din acest domeniu să se remarce.

Orarul acestui festival cuprinde în fiecare din cele 3 zile câte 5 ore de program artistic, în care vor urca pe scenă nume cunoscute ale muzicii populare din zona noastră cât și artiști consacrați, precum Margareta Clipa sau Laura Lavric.

Cum se obișnuiește deja la astfel de evenimente, comercianții și micii producători și-au amplasat tarabele în zona Stadionului Municipal, iar cei interesați vor putea să achiziționeze diferite produse, să servească o bere rece în timp ce ascultă muzică populară sau pur și simplu să se distreze.
parc distractii
Sunt veniți și comercianți din alte zone,iar micii producători aduc și ei produse asemănătoare pentru a atrage viitorii clienți.
comercianti
Pentru cei chibzuiți care își fac ”iarna car și vara sanie”, se pot achiziționa de la producători, haine de piele de toate mărimile și culorile, iar prețurile sunt mici tocmai datorită perioadei din an când cererea pentru astfel de produse este redusă( între 300 și 350 de lei).

Desigur că la astfel de manifestări nu puteau lipsi binecunoscutele floricele de porumb și bineînțeles, chips-urile, care sunt foarte căutate, atât de cei mici, cât și de consumatorii de bere, deoarece este vorba de un festival dedicat chiar acestei băuturi.

Vineri au urcat pe scenă soliști locali, iar festivalul a a fost deschis de copii de la Clubul Copiilor, coordonați de Costel Lupei. Tot în această seară cei prezenți au avut ocazia să îl audă pe Emanuel Băiceanu, un tânăr solist, încă elev la Liceul Teoretic ”Miron Costin”, laureat deja la multe festivaluri și îndrumat în activitatea sa de renumita cântăreață de muzică populară, Maria Șalaru.
Seara a fost încheiată de Constantin Bahrin și de Cristi Iordăchioaia.

Sâmbătă au fost anunțați Ștefan Diaconița și Claudia Martinică, iar în încheiere, Margareta Clipa. Duminică va urca din nou pe scenă Constantin Bahrin, iar manifestările artistice ale acestui festival vor fi încheiate de binecunoscuta solistă de muzică populară, Laura Lavric.

Alte articole