13 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Azi începe bac-ul de toamnă. În ce zile vor fi susținute probele

Începând de astăzi, încep probele examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă. Astfel, elevii ieşeni care nu au susţinut examenul de bacalaureat în prima sesiune, elevii corigenţi sau cei care nu au luat bacalaureatul în anii trecuţi mai au încă o şansă.
La nivelul judeţului Iaşi, pentru sesiunea care începe astăzi, s-au înscris 1.173 de candidaţi, dintre care 335 provin din rândul corigenţilor, iar 838 fac parte din rândul celor care nu au promovat în prima sesiune sau în sesiunile anterioare.

Prima probă a examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, se va desfăşura astăzi, pe data de 21 august. Elevii vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română. Astfel, această sesiune de bacalaureat nu mai începe cu probele oral sau de aptitudini, ci cu cele scrise.

Mâine, pe data de 22 august, este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă, iar pentru data de 23 august elevii urmează să susţină Proba obligatorie a profilului, examen scris.

Joi, pe data de 24 august, absolvenţii de liceu vor susţine Proba la alegere a profilului şi specializării.

Probele de competenţe urmează să se desfăşoare de pe data de 25 august. Astfel, pe 25 şi 26 şi 27 august este programată Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română, iar pentru data de 28 august este stabilită desfăşurarea Evaluării competenţelor lingvistice de comunicare în limba maternă.

În zilele de 29 şi 30 august, elevii urmează să susţină Evaluarea competenţelor digitale, iar pe 30 şi 31 august se va desfăşura Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de comunicare internaţională.

Elevii care au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă urmează să afle rezultatele pe data de 1 septembrie, acestea urmând să fie afişate până la ora 16.00, elevii şi părinţii acestora având posibilitatea să depună contestaţii în aceiaşi zi, până la ora 20.00.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow