More

  Azi începe bac-ul de toamnă. În ce zile vor fi susținute probele

  Array

  Începând de astăzi, încep probele examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă. Astfel, elevii ieşeni care nu au susţinut examenul de bacalaureat în prima sesiune, elevii corigenţi sau cei care nu au luat bacalaureatul în anii trecuţi mai au încă o şansă.
  La nivelul judeţului Iaşi, pentru sesiunea care începe astăzi, s-au înscris 1.173 de candidaţi, dintre care 335 provin din rândul corigenţilor, iar 838 fac parte din rândul celor care nu au promovat în prima sesiune sau în sesiunile anterioare.

  Prima probă a examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, se va desfăşura astăzi, pe data de 21 august. Elevii vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română. Astfel, această sesiune de bacalaureat nu mai începe cu probele oral sau de aptitudini, ci cu cele scrise.

  Mâine, pe data de 22 august, este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă, iar pentru data de 23 august elevii urmează să susţină Proba obligatorie a profilului, examen scris.

  Joi, pe data de 24 august, absolvenţii de liceu vor susţine Proba la alegere a profilului şi specializării.

  Probele de competenţe urmează să se desfăşoare de pe data de 25 august. Astfel, pe 25 şi 26 şi 27 august este programată Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română, iar pentru data de 28 august este stabilită desfăşurarea Evaluării competenţelor lingvistice de comunicare în limba maternă.

  În zilele de 29 şi 30 august, elevii urmează să susţină Evaluarea competenţelor digitale, iar pe 30 şi 31 august se va desfăşura Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de comunicare internaţională.

  Elevii care au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă urmează să afle rezultatele pe data de 1 septembrie, acestea urmând să fie afişate până la ora 16.00, elevii şi părinţii acestora având posibilitatea să depună contestaţii în aceiaşi zi, până la ora 20.00.

  CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet