21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Azi încep înscrierile şi la „Cuza” şi „Ştiinţele Vieţii”, la majoritatea facultăţilor. La Politehnică au început săptămâna trecută

Universităţile ieşene se află în proces de admitere. Instituţiile de învăţământ superior au început deja înscrierile pentru programele de studiu 2022 – 2023. Prima instituţie care a început înscrierile este Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” (USV Iaşi).

Iniţial, de pe data de 27 iunie, tinerii au putut să se înregistreze pentru cele 517 de locuri de la programele de masterat, însă reprezentanţii universităţii au decis organizarea unei sesiuni suplimentare de admitere la masterat, pentru perioada 7 – 21 iulie, urmând ca interviul să fie susţinut pe data de 22 iulie.

Înscrierile la studiile de la licenţă se pot realiza aici în perioada 11 – 22 iulie, la cele patru facultăţi ale USV pentru domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie şi Medicină Veterinară.

Admiterea candidaţilor la USV Iaşi se face pe baza notelor obţinute la probele de bacalaureat, respectiv nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română – 50% şi nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50%.

O altă universitate care a început deja înscrierile pentru concursul de admitere este Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIaşi), unde admiterea se organizează online, prin intermediul platformei informatice a universităţii.

În premieră, anul acesta reprezentanţii Politehnicii Ieşene au decis posibilitatea înscrierii cu o singură taxă şi un singur dosar, la specializările de la trei facultăţi ale Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, în ordinea preferinţelor.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow