20.5 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Mâine începe postul Crăciunului. Vezi ce trebuie să faci

40 de zile de rugăciune şi post pentru creştinii ortodocşi din toată ţara. Mâine începe postul Crăciunului, al doilea ca importanță din an ce prevesteşte Naşterea Domnului. De asemenea, în cele 6 săptămâni, creştinii ortodocşi vor sărbătorii Intrarea Maicii Domnului în Biserica şi Sfinţii Andrei şi Nicolae.

Milioane de creştini ortodocşi intră mâine în postul Crăciunului, al doilea ca mărime şi importanță din an, dar primul din anul bisericesc. Timp de şase săptămâni credincioşii nu au dezlegare la carne, ouă, lapte, undelemn sau vin. Se consumă însă de trei ori pește, la sărbătorile marcate cu cruce roşie în calendar.

Pe lângă abţinerea la mâncare, în această perioadă se recomandă rugăciune, smerenie şi milostivire. Trebuie în primul rând să fim împăcaţi cu noi înşine dar să fim mai înţelegători cu aproapele, să nu bârfim sau să batjocorim.

Spre sfârşitul postului, credincioşii îşi mărturisesc păcatele prin sfânta spovedanie, iar înainte de Crăciun se curață de toată povara trupească şi se împărtăşesc.

În perioada postului, creştinii ortodocşi sărbătoresc doi sfinţi: pe 30 noiembrie Sfântul Andrei, iar pe 6 decembrie Sfântul Nicolae, cel care îl prevesteşte pe Moş Crăciun. De asemenea, pe 21 noiembrie are loc Intrarea Maicii Domnului în Biserica, iar pe 1 Decembrie – zi de sărbătoare naţională.

Postul Crăciunului se încheie în seară de 24 Decembrie, această zi fiind considerată cea mai aspră din post. Creştinii ţin post negru până la lăsarea întunericului. Tot în această seară, în ajunul Crăciunului copii merg cu colindul şi îl aşteaptă pe Moş Crăciun.

De pe 21 noiembrie, în timpul slujbelor de la biserica se va introduce Utrenia Catavisiilor Naşterii Domnului, care se va cânta până în ultima zi din an.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow