10.8 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Axinte. Citirile vor fi facute de noi, contractul si facturarea de o societate. Daca pascanenii raman fara apa ne dam demisia. Afla cand trebuie sa fii acasa

Precizari importante, in legatura cu probema apei la Pascani, aseara in cadrul emisiunii “Pulsul Zilei” difuzata de BIT TV. Viceprimarul Vasile Axinte a spus ca citirile apometrelor si impartirea consumurilor urmeaza sa fie facute de echipe mixte formate din salariatii Primariei si cei de la Prest Serv Apa Pascani. Apoi, contractul de furnizare a apei va fi semnat de o societate comerciala pe baza caruia vor fi emise facturile pentru fiecare scara de bloc in parte. Viceprimarul sustine ca dupa derularea acestor etape fiecare pascanean ar putea sa mearga la casieria Apa Vital pentru a-si achita, individual, consumul de apa.
Citirea apometrelor ar urma sa aiba loc de saptamana viitoare. Pana atunci Primaria va afisa in fiecare scara de bloc programul de citire cu zilele si orele pentru fiecare bloc in parte. Reprezentantul Primariei a spus ca actiunea va avea loc si dupa-amiaza, pana la ora 20.00, atunci cand locatarii sunt acasa. Mai mult, diferentele sau pierderile de apa vor fi impartite asa cum vor decide locatarii. In situatia in care proprietarii sunt plecati in strainatate, iar in apartamente nu locuieste nimeni, consumurile estimate de Apa Vital vor fi anulate.
Interesant este ca au si inceput sa apara persoane binevoitoare care vor sa citeasca apometrele si sa incaseze banii inainte de cei de la Primarie. Viceprimarul va recomanda sa nu faceti plata decat la casierie si sa cereti legitimatiile celor care va solicita consumurile de apa.
Administratia locala estimeaza ca aceasta actiune va dura pana la inceputul lunii viitoare si ca din februarie se pot face platile pentru apa consumata anul trecut. In acesta perioada nu va fi intrerupta furnizarea apei la Pascani, garanteaza viceprimarul. Daca se va intampla, ar fi pentru a doua oara. In acest caz consilierii si primarul ar trebui sa isi dea demisia, a subliniat Vasile Axinte.
Operatorul iesean sustine ca are de recuperat de la Pascani peste 1.6 milioane de lei. In acest sens fiecare locatar de la bloc a primit sau urmeaza sa primeasca o notificare de plata cu sumele estimate dupa impartirea in sistem pausal a consumului inregistrat la apomentrul general. Din acest motiv unii pascaneni au fost instiintati ca au de plata mai mult decat au consumat.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow