16.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Axinte: Asociaţiile de proprietari trebuie să fie obligatorii

Administraţia din Paşcani a ajuns la concluzia că legea de funcţionare a asociaţiilor de proprietari ar trebui modificată aşa încât locatarii de la bloc să aibă obligaţia să facă parte dintr-o astfel de structură. Asta în contextul în care în majoritatea cetăţenilor din municipiu refuza să se asocieze şi în consecinţă nu pot fi accesate fondurile guvernamentale şi europene pentru anveloparea blocurilor. Mai mult din cauza problemelor din condominii, în unele scări de bloc locatarii au început să se certe şi chiar să se bată a spus viceprimarul Vasile Axinte.
Discuţiile pe acesta tema au avut loc în şedinţa de astăzi a Consiliului Local pe marginea proiectului privind includerea a şase blocuri din Paşcani în Programul naţional de reabilitare termică.
Consilierii au întrebat de ce nu sunt mai multe blocuri pe acesta listă. Reprezentanţii Primăriei au explicat că au fost mai multe cereri depuse dar unele asociaţii de proprietari functioneaza ilegal.
Menţionăm că în acest an doar patru blocuri din Paşcani vor fi incluse în “Programul Naţional de Reabilitare Termică” pentru a benefică de sprijin financiar la anveloparea pereţilor. Este vorba despre blocurile C5 scară A şi B, P9 şi K1. În total sunt 151 de apartamente care vor avea consumuri mai mici la căldură după realizarea investiţiilor.
După ce va fi aprobată hotărârea, administraţia locală se va ocupa de realizarea proiectelor tehnice şi a studiului de fezabilitate dar şi de licitaţie iar dosarul urmeaza să fie depus la minister pentru finanţare. Guvernul achita 50% din nota de plată, 30 % din bugetul local iar restul de la locatari.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow