1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Avocatul Poporului a fost la Spitalul de Urgență din Pașcani

Doi reprezentanti ai institutiei de stat “Avocatul Poporului” au fost astazi la Spital Municipal de Urgenta Pascani. Ei au verificat daca situatia batranului care ar fi fost refuzat de un doctor pentru o operatie de sold a fost gestionata corect.

Reprezentantii spitalului au aratat toate documentele medicale din care reies ce tratatament ar fi primit batranul in varsta de 84 ani din comuna Lespezi. Potrivit celor spuse de directorul, Costica Panzaru, pacientul a venit prima data la spital si i s-au acordat ingrijirile medicale corespunzatoare. Apoi, medicul specialist i-a explicat cele doua posibilitati de tratare a fracturi, respectiv, operatia sau imobilizarea la pat pentru o perioada de timp. In ceea ce priveste interventia chirurgicala, doctorul ar fi spus ca implica foarte mari riscuri din cauza bolilor de care sufera pacientul si ar putea duce chiar si la moarte. Astfel ca, batranul a ales sa mearga acasa si sa astepte ca fractura sa se vindece in timp.

La cateva zile, batranul a revenit din nou la spital. Potrivit celor spuse de directorul Panzaru, pacientul nu le-a explicat corect rudelor care este situatia si le-ar fi spus ca doctorul a cerut bani. Astfel ca, reprezentantii spitalului considera ca situatia a fost gestionata corect de medic, insa pacientul nu a spus adevarul familiei.

Avocatul Poporului va verifica daca este vorba despre malpraxis, iar maine se va intruni o comisie de etica a spitalului, pentru a stabili daca au fost incalcate conditiile de deontologie profesionala.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow