15.7 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022
Array

Avize pentru majorări de preţ şi investiţii. Când creşte preţul la apă şi în ce condiţii

Şedinţa încărcată, astăzi, la Comisia Economică din cadrul Consiliului Local Paşcani. Au fost avizate toate cele 27 de proiectele de hotărâre înscrise pe ordinea de zi a şedinţei programată vineri de la ora 10.00. Este vorba despre aprobarea majorării preţului la serviciile de salubritate, la 13 lei de persoană/lună, şi prelungirea delegării serviciilor de transport public local, la RAGCL.
Consilierii au avizat şi investiţiile pentru amenajarea noului sediu al Bibliotecii Municipale Paşcani.
Cele mai aprinse discuţii au fost pe marginea celor două acte adiţionale la contractul de delegare a serviciilor de apă şi canalizare, încheiat cu asociaţia judeţeană ARSACIS. Unul dintre ele cuprinde o planificare cu privire la ajustarea preţului serviciilor în raport cu rata inflaţiei şi investiţiile aflate în derulare. Proiectele au primit avizul Comisiei Economice dar sunt necesare lămuriri. Astfel în şedinţa de vineri un reprezentant al asociatiei a fost invitat să participe la dezbateri pentru a clarifica când şi mai ales din ce motive va fi majorat preţul la apă şi canalizare.
În acest an preţurile nu vor fi majorate susţin cei de la ARSACIS. Ele au rămas la fel de câţiva ani de zile şi nu sunt motive să crească. Clarificările pe acesta tema cuprinse în actele adiţionale au fost făcute la cerere ANRSC pentru alinierea prevederilor cuprinse în contractul de delegare cu cele din contractele de finanţare pentru programele de investiţii. Suplimentar pe ordinea de zi au mai fost discutate încă trei proiecte de hotărâre. Este vorba despre noua componenta a Consiliilor de Administratie de la societatea de salubritate şi cea de apă şi canalizare precum şi contractarea unor servicii juridice pentru recuperarea prejudiciilor constatate de inspectorii de la Curtea de Conturi, în timpul mandatului fostului primar, Grigore Craciunescu.

Foto: Vasile Haldan, presedinte al Comisiei Economice

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow